Тернопільська обласна організація «Батьківщина» є учасником Європейського майдану в Києві

Понад 250 активістів партії ВО «Батьківщина» з усіх районів Тернопільської області та міста Тернополя взяли участь в акціях на підтримку євроінтеграції України в Києві.

\"\"

Учасники партійної делегації з Тернопільщини пліч о пліч з однопартійцями, соратниками по опозиції та небайдужими громадянами з усіх куточків України, з киянами крокували пішою ходою від пам’ятника Тараса Шевченка до Європейської площі.

\"\" \"\"

«Сьогодні на Європейській площі ми стали учасниками найбільшого мітингу з часів Памаранчевого майдану (2004 року). Понад сто тисяч людей рішуче висловили свою позицію, яка не співпадає з діями правлячого режиму. Українці впевнено та голосно заявили на увесь світ, що Україна за Угоду про асоціацію з ЄС. Дороги назад немає, тільки вперед до Європи, до перемоги! Партія «Батьківщина» всіляко підтримує Європейський майдан і зробить все, щоб вимоги громадян були виконані», – наголосив голова Тернопільської обласної організації ВО «Батьківщина» Василь Деревляний.

\"\" \"\" \"\" \"\"

Не дивлячись на пахмурну та прохолодну погоду, учасників мітингу зігрівали відчуття єдності, піднесення та патріотизму.

\"\" \"\"

\”Зараз на цьому Європейському майдані твориться історія. Історія нашої країни, де кожен із вас бореться не просто за своє майбутнє, не просто за свою гідність – ми боремось за гідність нашої держави, за те, щоб наша країна не зробила історичну помилку, яка була 360 років тому\”, – заявив під час мітингу на Європейській площі голова Політради ВО \”Батьківщина\” та фракції \”Батьківщина\” Арсеній Яценюк. Він наголосив, що президент Янукович зобов’язаний відправити у відставку \”цей антиукраїнський, антидержавний, антиєвропейський уряд на чолі з прем’єром Азаровим\”. \”Ми вимагаємо від цього так званого уряду і президента скасувати своє рішення про зупинку європейської інтеграції. До Вільнюса ми будемо пікетувати Кабмін з вимогою скасувати антиєвропейське і антиукраїнське рішення\”, – заявив Арсеній Яценюк. За його словами, президент Янукович не буде виконувати Угоду з ЄС: \”Ця Угода по суті суперечить всьому, що є в голові і душі Януковича, Азарова і інших. Вони щиро ненавидять Україну, ненавидять демократію. Вони ненавидять кожного з нас, який бореться за свою свободу, за нашу спільну правду і за наше майбутнє\”.

\"\" \"\"

Голова Політради \”Батьківщини\” повідомив, що лідери опозиції від імені українського народу 27 листопада вирушать до Вільнюса \”передати наше бажання, щоб Європа залишила відкриті двері для великої української держави\”. Багатотисячний мітинг схвальними вигуками підтримав сказане. Після мітингу на Європейській площі, колона рушила до Кабінету міністрів України, де учасники з Тернопілля стали свідками того, що спецпідрозділ міліції \”Беркут\” застосував сльзогінний газ та димові шашки проти громадян. Ця сутичка стала наслідком провокацій з боку провокаторів від Партії регіонів, які знаходилися поміж мирними мітингуючими. Голова фракції \”Батьківщина\” Арсеній Яценюк у мегафон закликав людей не піддаватися на провокації. \”Вони тільки цього й чекають. Ми європейський народ, це мирна акція\”, – наголосив він.

\"\"

Під час руху багатотисячної колони повз Національний банк, президентську адміністрацію час від часу були чутні заклики провокаторів, але люди не піддавалися на ці заклики, а виштовхували з колони провокаторів. Натомість, всі як один підтримували вигуки: «Банду геть!… Ганьба!… Юлі волю!… Схід та Захід разом!… Слава Україні!…», вунісон співали гімн України.

\"\"

«Єдність та патріотизм – рушійна сила, яка сьогодні керує нашою націю у правильному напрямку. Ми є свідками, учасниками великих історичних подій, які, я переконана, принесуть позитивні результати для України та її майбутнього», – прокоментувала голова Кременецької районної організації Світлана Федишен.

\"\"

«Неможливо передати всіх емоцій, які переповнюють кожного з нас. Зараз я знаю одне: ми – український народ – велика сила, яка здатна повалити цей правлячий режим та здобути європейське майбутнє для себе та своїх дітей», – поділився враженнями голова Тернопільської районної організації ВО «Батьківщина» Юрій Малецький.

Після повернення на Європейський майдан, розпочалася підготовка наметового містечка, де залишися чергувати представники «Батьківщини» з Тернопільщини (Монастириського району). Як вони розповіли згодом, майдан добре зорганізований, мітингуючим, що залишилися ночувати привезли намети, гарячий чай та їжу, а також розподілили по годинах чергування. Наші краяни чергували цієї ночі з другої до п’ятої ранку.