Арсеній Яценюк окреслив головні завдання Всеукраїнського об’єднання «Майдан»

Голова Політради ВО «Батьківщина» та фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк на брифінгу в Штабі національного спротиву у вівторок, 24 грудня, оголосив основні завдання, які ставить перед собою Всеукраїнського об’єднання «Майдан».

Він повідомив, що вчора відбулось друге установче засідання Всеукраїнського об’єднання «Майдан»: «Зараз іде процедура легалізації та формування органів, які б відповідали за внутрішню політику, зовнішню політику, за реєстрацію нових членів, формування нових засад».

«Завтра ми знову будемо збиратись, щоб обговорити перші нариси по програмних засадах діяльності», – додав він.

За словами Арсенія Яценюка, потрібно залучити до Всеукраїнського об’єднання «Майдан» максимальну кількість людей: «Зараз ми пропрацьовуємо схему. Відкривається інтернет-сайт. Видача посвідчень, які вчора затверджені, видача значків, залучення максимальної кількості громадськості».

Він підкреслив, що перед «Майданом» стоїть декілька завдань, перше з яких – «формування нової української Конституції, щоб український народ відчув, що він керує країною, а не президенти, прем’єри і народні депутати».

Ще одне завдання – «формування плану змін для країни»: «Для цього ми формуємо групи по кожному сектору: починаючи з економіки і закінчуючи зовнішньою політикою – щоб Всеукраїнське об’єднання «Майдан» вийшло з чіткою програмою дій».

Арсеній Яценюк також повідомив, що буде сформовано групу для допомоги активістам Євромайдану, які переслідуються владою: «Завтра ми затвердимо склад групи, яка надаватиме не тільки юридичну допомогу, яку ми сьогодні надаємо за рахунок наших партійних структур, але і організаційну, технічну і фінансову допомогу тим, хто брав чи братиме участь у Євромайдані і хто переслідується владою чи тітушками».

Ще одне завдання об’єднання «Майдан», за словами Арсенія Яценюка, стосується президентських виборів 2015 року, в тому числі захисту їх результатів.

Відповідаючи на запитання журналіста, Арсеній Яценюк наголосив: «Ми не ділили посад (у ВО «Майдан» – ред.), у нас всі уповноважені особи. Вчора ми приймали рішення, яким чином формувати виконавчі органи та відповідні комісії. Усе іде демократичним шляхом».

Керівник штабу ВО «Батьківщина» Олександр Турчинов зазначив, що за чинним законодавством, якщо об’єднання носить всеукраїнським характер, це має відображатися в його назві. З огляду на це, на вчорашньому засіданні було прийнято рішення про реєстрацію під назвою «Всеукраїнське об’єднання «Майдан».