Борщівський район став територією вільною від Януковича

Про це йдеться у рішенні сесії Борщівської районної ради.

До вашої уваги звернення, ініційоване депутатами опозиційних політичних сил демократичного спрямування та рішення сесії Борщівської районної ради (прийняте практично одноголосно).

ЗАЯВА

Ганебні дії державної влади перейшли всі межі здорового глузду.

Депутати Борщівської районної  ради, від імені територіальної громади району, висловлюють обурення подіями, що відбулися з 29 на 30 листопада на Європейській площі у м.Києві.

Кривавий розгін озброєними представниками державної влади мирних зібрань людей в Україні, у центрі Європи, необхідно розцінювати вже не лише як порушення прав людини, але й як злочин.

У зв’язку з продовженням мирних акцій протесту, звертаємось до керівництва Міністерства внутрішніх справ України та його структурних підрозділів на місцях із закликом не виконувати злочинні накази, не вчиняти жодні акти насильства щодо мирних громадян та не брати участі у спробах розгону мирних акцій протесту на всій території України.

Звертаємось до офіційних представництв країн – членів Європейського Союзу, уряду Сполучених Штатів Америки в Україні із офіційною заявою про підтримку петиції щодо заборони в’їзду до країн ЄС та США Президенту України Віктору Януковичу, членам Кабінету Міністрів України та членам їх сімей, а також блокування в європейських банках їх рахунків та рахунків, пов’язаних з ними компаній.

Депутати районної  ради звертаються до усіх громадян України – членів Партії регіонів із закликом покинути ряди цієї політичної сили, здати партійні квитки політсили, яка сформувала уряд, котрий знехтував усіма принципами демократичного суспільства та силою розганяє мирні протести.

Також звертаємось до усіх представників засобів масової інформації із закликом об’єктивно та неупереджено висвітлювати події, що відбуваються в Україні, не дезінформувати громадян та не замовчувати факти вчинення насильства й неправомірних дій до активістів протестного руху та мирних громадян, які їх підтримують.

Депутати Борщівської районної  ради, представляючи інтереси населення районну, виражаючи його європейські устремління, змушені застерегти органи державної влади від необдуманих дій, спрямованих проти Українців.

У випадку продовження застосування силових методів відносно протестуючих громадян, залишаємо за собою право вдатися до громадянської непокори та до загальнодержавного попереджувального страйку.

Депутати районної ради звертаються до усіх місцевих рад району з пропозицією провести сесії місцевих рад району з розгляду питання у суспільно політичну ситуацію в Україні.

Прийнято на 27 сесії Борщівської районної  ради шостого скликання

3 грудня 2013 року

м. Борщів

Борщівська районна РАДА

ШОСТЕ СКЛИКАННЯ

Двадцять сьома сесія

РІШЕННЯ

від  03 грудня  2013 року

Про суспільно-політичну

ситуацію в Україні

Зважаючи на суспільно-політичну ситуацію, яка склалася в Україні.

Борщівська районна рада вирішила:

1. Схвалити заяву депутатів Борщівської районної ради шостого скликання (додається).

2. Звернутися до Президента України та Прем’єр-міністра України з вимогою подати у відставку.

3. Звернутися до членів Партії Регіонів із закликом про вихід з партії, до депутатів від фракції  Партії Регіонів вийти із фракції.

4. Зобов’язати працівників державних  органів влади забрати зі службових приміщень портрети Віктора Януковича.

5. Проголосити Борщівський район територією вільною від Януковича.

6. На щоглі перед адміністративним будинком районної ради підняти прапор Європейського союзу.

7. Згідно Закону України «Про місцеве самоврядування» зобов’язати керівників усіх відділів і управлінь Борщівської районної державної адміністрації, з моменту прийняття даного рішення виконувати виключення рішення сесії районної ради і розпорядження голови районної ради.

8. Звернутися до батьків, дружин та дітей працівників силових структур  з проханням застереження їх  щодо недопущення неправомірних дій відносно своїх співвітчизників під час проведення мирних акцій протестів.

9. Рішення двадцять сьомої сесії районної ради шостого скликання оприлюднити в засобах масової інформації області та розмістити на інтернет – сайті районної ради.

Голова районної ради                                                          Ярослав Роздольський