В Ланівцях опозиція належно “оцінила” голову райради

Вчора, 23 грудня відбулася сесія Лановецької районної ради. Окрім питання про внесення змін до районного бюджету розглядалося і не менш важливе – звіт голови районної ради про свою діяльність за 2013 рік. Цікаво було послухати звіт голови О.Блажейчука, який прийшов в районну раду від провладної Партії регіонів, отримавши 39 голосів підтримки.
Сам звіт нагадував скоріше виступ заступника голови РДА з питань економіки, бо найбільше уваги було приділено надоям, цукристості, врожаю кукурудзи та виробництву олії, аніж проблемам місцевого самоврядування. Про що говорить лише той факт, що за весь рік до голови звернулося лише 12 громадян із усними заявами, постійна комісія з питань депутатської діяльності провела лише одне засідання, а засідання президії районної ради голова скликав вперше, коли почалися мирні протести в листопаді цього року.
Депутати висловили думку: не звертаються люди, бо перестали довіряти цій владі та її представникам. Серед найбільш критичних зауважень, висловлених депутатами, було те, що районна рада за керівництва Блажейчука перетворилася в стуктурний підрозділ районної державної адміністрації, а голова ради – в послушного виконавця волі голови РДА. Та навіть при такій тісній співпраці вперше, за десяток років у Ланівцях в сезон цукроваріння не запрацював цукровий завод.
Голова райради особисто не захистив жодного сільського голову, вчителів та лікарів від такого виду “економії” бюджетних коштів, як відпустки без збереження заробітної плати, до останнього не підтримував ініціативу депутатів щодо підготовки звернення про недостатність фінансування, постійно відверто ігнорував зауваження депутатів щодо порушення регламенту під час пленарних засідань, перевищив повноваження прийнявши розпорядження про звільнення та призначення виконуючим обов”язки керівника комунальної установи. Останній факт був підтверджений рішенням Тернопільського окружного адміністративного суду.
Відтак, після годинного обговорення лише 11 депутатів ( за 28 необхідних) висловилися за підтримку проекту рішення про звіт голови райради. Очевидно, що після такого звіту, який є наслідком бездіяльності та свавілля голови, у Лановецькій районній раді не залишилося і сліду від так званої «провладної більшості»?!

Керівник фракції в Лановецькій районній раді,
голова Лановецької РО ВО «Батьківщина»
Руслана Кушнір