Галичина та Волинь подали «руку допомоги» Донеччині

Троє народних депутатів України фракції «Батьківщина» з Волині та Галичини: Ярослав Федорчук, Дмитро Шлемко (голова Івано-Франківської обласної організації ВО «Батьківщина») та Василь Деревляний (голова Тернопільської обласної організації ВО «Батьківщини») взяли на поруки голову Донецької обласної організації ВО «Батьківщина» Костянтина Матейчика.
«Шити» кримінальну справу семирічної давнини проти колишнього селищного голови – партійця «Батьківщини» почали ще пів-року тому. Оскільки, К.Матейчика затримали та загратували, багатодітна сім’я з чотирма дітьми залишилися без годувальника.
Ще в листопаді цього року народні депутати Я.Федорчук, Д.Шлемко та В.Деревляний організували збір коштів в межах парламентської фракції «Батьківщина» для фінансової допомоги сім’ї Матейчиків.
За декілька днів до судового засідання, по справі однопартійця з Донецька, ці ж таки народні депутати направили лист-звернення до суду про взяття на поруки обвинувачуваного.
3 грудня суд випустив на поруки Костянтина Матейчика.
Вже наступного дня після звільнення, голова Донецької обласної організації ВО «Батьківщина» був на Євромайдані у Києві.
На даний час партієць виконує свої посадові обов’язки та є учасником донецького Євромайдану.