Гроші Тернопільського євромайдану – куди, за що і скільки?

Штаб національного спротиву прозвітував перед журналістами у Тернопільському прес-клубі про те, як витрачаються сотні тисяч гривень, пожертвуваних небайдужими мешканцями міста та області. Представники молоді, громадських організацій та політичних партій – заявили: кожна копійка обліковується, і жодна копійка не пропадає. Адже, як наголосив Володимир Стаюра, тернопільський майдан зорганізувався для того, щоб підтримувати київський майдан – саме там б`ється серце України і там вирішується її доля. Гроші люблять облік. Цього простого правила абсолютно дотримується Тернопільський євромайдан, сказав Любомир Шимків. «Небайдужі тернополяни, підприємці, представники громад Тернопільщини почали офірувати кошти із самих початків протестних акцій. Жодні політичні партії, жодні олігархи не надавали коштів. Отже – наш майдан є направду народним, – наголосив Любомир Шимків. – А тому перед народом звітуємо. Так, з 22 листопада по 17 грудня було зібрано 1 мільйон 119 тисяч 333 гривні. На сьогодні витрачено 738 тисяч 545 гривень. Залишилася на сьогодні 391 тисяча 521 гривня».

Основні витрати – це перевезення до Києва мешканців Тернополя бусами, автобусами. За цей період до столиці відправлено 4 тисячі 52 людини. На це пішло 647 тисяч 729 гривень. «На одну людину приблизно – 160 гривень туди і назад. Це набагато дешевше від вартості проїзду поїздами чи рейсовими бусами, – наголосив Любомир. – Перевізники нам пішли назустріч, і це їхній вклад у спільну справу».

Кошти також витрачалися на поліграфію, оформлення сцени тощо. Детальний звіт про витрати коштів представники штабу національного спротиву обіцяють оприлюднити у ЗМІ та соціальних мережах. Цікаві цифри. Найбільше коштів було зібрано 11 грудня, коли буда оголошена загальна мобілізація – 205 720 гривень, і тоді найбільше витрачено – 135 390 гривень – саме цього дня на Київ виїхало найбільше за добу автобусів. Найменше коштів надійшло від громади 16 грудня – 11 тисяч 30 гривень. А найменше було витрачено 1 грудня – 3 тисячі 212 гривні.

Віктор Мартинюк: «Нам приємно звітувати про витрачені кошти. Ми, як тільки зорганізувалися, поставили перед собою завдання – робота прозора, на відміну від нашого гаранта, який підписує незрозумілі угоди, яких ніхто не бачив. Дуже заможні люди не надавали фінансування – з ними «попрацювали» влада».

Активісти заявили – боротьба триває. Тернопільський майдан змінив режим роботи – він постійно діє, але на мітинги людей закликають о 13.00 та 18.00. «Та ціль одна – разом і до кінця», – особливо наголосили представники штабу національного спротиву…

За інформацією: “Тернопільський прес-клуб”  http://pressclub.te.ua