Депутати Шумщини засудили дії центральної влади

До вашої уваги заява депутатів Шумської районної ради, прийнята на сесії 3 грудня та рішення сесії Шумської міської ради від 2 грудня 2013 року.

З А Я В А

депутатів Шумської районної ради Тернопільської області

Ми, депутати Шумської районної ради рішуче засуджуємо дії центральної влади в Україні щодо злочинного розгону Євромайдану у Києві та вимагаємо негайного арешту винних із подальшим притягненням їх до кримінальної відповідальності.

30 листопада 2013 року о 4-й годині ранку на майдані Незалежності влада ще раз показала своє справжнє обличчя. Бійці міліцейськог спецпідрозділу «Беркут» діяли жорстоко – били палицями, кованими чобітьми жінок, молодих людей, дітей та тягли по бруківці.

Закликаємо президента України В. Ф. Януковича, як гаранта конституції, забезпечити дотримання прав громадян та принципів свободи слова і свободи зібрань. Забезпечити продовження і пришвидшення курсу України на Євроінтеграцію, яка стане потужним імпульсом соціально-економічного прогресу України та розвитку демократії у суспільстві.

Звертаємось до президента України взяти на себе політичну відповідальність за відмову від підписання Угоди про Асоціацію з ЄС та за події на Євромайдані у Києві, а також вимагаємо відправити у відставку діючий Кабінет Міністрів України, та добровільно самому подати у відставку.

Заявляємо, що що ми проти будь-якого застосування сили проти мирного населення. Водночас засуджуємо різного роду провокування працівників правоохоронних органів. Вимагаємо від ВР України негайно прийняти Закон України «Про імпічмент Президента», ЗУ «Про відкликання народного депутата України».

Застерігаємо працівників силових структур від неправомірних дій відносно своїх співвітчизників під час проведення мирних акцій протестів.

Звертаємось до засобів масової інформації району забезпечити оперативне висвітлення подій та ситуації, яка склалася в Україні.

Ми, депутати Шумської районної ради рішуче засуджуємо порушення демократичних прав громадян та підтримуємо активну громадянську позицію усіх українців за майбутнє наших дітей, за Європейську державу – Україну!

Прийнято на 28 позачерговій сесії Шумської районної ради VІ скликання 03.12.2013 року.

ШУМСЬКА  МІСЬКА РАДА

Тернопільської області

Шосте   скликання

Тридцять шоста (позачергова)сесія

Р і ш е н н я   №1048

від 02 грудня

2013 року

Про позицію Шумської міської ради

щодо політичної ситуації в Україні

Заслухавши інформацію міського голови Плетюка В.Є., депутатів міської ради про суспільно-політичну ситуацію в Україні, висловлюючи глибоку стурбованість останніми подіями в країні,  керуючись  Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні» Шумська міська рада вирішила:

ВИРІШИЛА:

1. Засудити дії державної влади та правоохоронних органів в ніч на 30 листопада  2013 року, щодо забезпечення безпеки громадян, що зібралися на Майдані Незалежності в захист Євроінтеграції України, як злочинні і неприйнятні.

2. Підтримати вимоги Євромайдану,  щодо відставки Уряду України, Президента України та позачергових виборів до Верховної ради України.

3. Підтримати українську спільноту в її прагненні до Євроінтеграції.

4. Опублікувати дане  рішення в районній газеті «Новини Шумщини» .

Міський голова                                                              В.Є.ПЛЕТЮК