«Дорога Україно, ми закликаємо їхати на Майдан. Тут твориться доля країни», – Арсеній Яценюк на Майдані

«Цей день вже у підручнику української історії. Ви створили історію вільної української держави. Це заслуга кожного з вас», – звернувся Арсеній Яценюк до учасників Майдану у середу, 11 грудня – на ранок після спроби силового розгону Майдану.

Він звернувся до майданівців: «Привітайте на Майдані ще одну людину, яка після цих жорстоких подій, які були на Майдані, прийшла і не побоялась. Вона з далекої країни, але ця країна підтримує кожного українця і наші права і свободи. Зараз на Майдані роздає хліб і носить тацю з їжею заступник Державного секретаря США Вікторія Нуланд».

Арсеній Яценюк наголосив, що минула ніч  – це ніч гідності: «Нашої гідності, кожної людини, яка довела, що ми можемо не просто боротись за свої права, а що ми можемо перемагати».

«Ми пишаємось Україною і українцями – це достойна нація і достойна країна. Увесь світ пишається тим, як ми боремось не за себе, а за нашу країну, наше майбутнє. Ми – гідна, достойна європейська нація, яка заслуговує бути частиною ЄС. І це після цих подій на Майдані визнав весь світ. Це заслуга кожного з вас»,  сказав він.

За словами Арсенія Яценюка, зараз серед завдань майданівців – навести порядок на Майдані: «Відбудуватись, знову навести порядок і бути готовим до того, щоб боронити нашу свободу».

«Ми закликаємо приїжджати на Майдан. Дорога Україно, тут твориться доля країни, тут розгортаються основні події. Від кожного з нас залежить майбутнє України. приїжджайте сюди. Ми маємо підтримувати одне одного. Ми маємо стояти поруч одне біля одного так, як ми стояли цієї ночі. І ми таки встояли», – сказав він.

Він підкреслив, що опозиція «далі йде боротись за те, щоб наших побратимів витягнути з тюрми, щоб тих, які давали незаконні накази бити людей і сьогодні наступати на українську демократію, – притягнути до відповідальності. І відправити у відставку тих, які відповідальні за побоїща і за те, що сьогодні відбувається в Україні».

«Це наш порядок денний. Ми маємо від вас на це мандат. І це те, що вимагає Україна. Слава Україні і далі до боротьби», – сказав Арсеній Яценюк.

Після виступу Арсенія Яценюка ведучий оголосив, що автобуси з силовиками відступають із Майдану.