Заява

Тернопільська обласна організація Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина», заявляє про неприпустимість вчинення тиску на перевізників, з метою перешкоджання поїздкам громадян в місто Київ для участі в мирній акції протесту на Майдані Незалежності.

За наявною інформацією, працівниками правоохоронних структур, безпідставно перевіряються перевізники та належні їм транспортні засоби, які перевозять людей в місто Київ.

На адресу перевізників висловлюються погрози, що у випадку їх поїздок в Київ будуть анульовані ліцензії на пасажирські перевезення, проведені позапланові перевірки податковою, безпідставно не видаються дозволи на здійснення разових пасажирських перевезень за маршрутом Тернопіль-Київ-Тернопіль, за надуманими, «так званими причинами» – «Технічно несправний», транспортні засоби не випускаються в поїздку, а ті які виїхали на маршрут безпідставно затримуються.

Заявляємо, що вчинення працівниками правоохоронних структур, будь-яких дій спрямованих на перешкоджання організованим поїздкам громадян в місто Київ, для реалізації ними свого права на участь у мирних зібраннях, є порушенням Конституції та Законів України.

У зв’язку з цим, Тернопільська обласна організація Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина», заявляє, що у випадку продовження тиску на перевізників, перешкоджання поїздкам жителів області в місто Київ для участі в мирній акції протесту на Майдані Незалежності, будуть вживати усіх, передбачених чинним Законодавством, заходів для відстоювання прав та свобод громадян гарантованих Конституцією України, а також будуть добиватися притягнення до відповідальності осіб, які перешкоджатимуть громадянам у їх реалізації.

Голова ТОО ВО «Батьківщина»
В.Т.Деревляний

_20131213_13513701