Майдан в Тернополі другий по чисельності в Україні

Про це сьогодні, 5 грудня під час прес-конференції у Тернопільському прес-клубі повідомили керівники тернопільського страйкового комітету.

IMG_3906

Протягом дня (вже на протязі 5 днів поспіль) участь в мітингах у Тернополі приймає від 10 до 30 тисяч громадян. За словами місцевих координаторів, Майдан працює в режимі «он-лайн» щоденно протягом 12 годин. Участь приймають люди всіх вікових категорій не залежно від статі та соціального статусу.
«На Майдані у Тернополі стоять усі від малого до старого. Починаючи від малесеньких дітей, які приходять з батьками і закінчуючи людьми пенсійного віку, яким допомагають сюди дійти. Не знаю чи усвідомлює сьогодні влада чи ні, може вони ще сподіваються, що ми розійдемося, але насправді вони повинні зрозуміти, що їх проблема зовсім в іншому: молоде покоління вже зовсім інше. Справа в тім, що виросло нове покоління. Це люди – розумні, вільні, сильні, які вже загартовані, пропитані духом патріотизму, незламної віри у перемогу України. Це справжні європейці, які не на словах, а на ділі доводять, що Україна для них понад усе, що українці: разом і до кінця», – розповів член страйкового комітету, заступник голови Тернопільської міської організації ВО «Батьківщина» Віктор Мартинюк.
За його словами, віра, духовність, єдність та спільна мета згуртовує людей.
«Ніщо так не об’єднує людей як спільний ворог. В силу подій, які відбулися на Майдані Незалежності у Києві 30 листопада, ні в кого вже немає сумніву, що наш спільний ворог – це виконавча влада держави по всій її вертикалі. До слова, нещодавно надійшла остаточно інформація щодо кількості пропавших безвісті після звірячої розправи 30 листопада. Отже, мова йде про 22 людини, серед яких є житель Тернопільської області (село Зарваниця Теребовлянського району) Манцірурав Ельвін Самілович (1990 року народження)», – повідомив Віктор Мартинюк.
Також, від понеділка розпочато пікет під стінами Тернопільської ОДА, який носить виключно мирний характер.
«Ми вийшли до ОДА, тому що вони – представницька гілка влади не вийшли до свого народу. За цих п’ять днів, до нас так і не вийшов ані губернатор, ані жоден з його заступників. Під стінами ОДА в наш адрес лунали погрози щодо політичних переслідувань та розправи, але я запевняю, ми не порушили жодного пункту Закону України чи громадського порядку. Не буду приховувати, на мітинг приходять люди, які дуже радикально налаштовані, але нам вдається їх стримувати», – запевнив представник ВО«Батьківщина».
Координатори тернопільського Майдану вкотре звертаються до тернополян та жителів області з проханням долучатися до мирних акцій протесту як в Тернополі, так і в Києві, а вже мітингуючих дотримуватися правил Майданів: сухого закону, громадського порядку та не піддаватися на провокації.
План дій майданців у Тернполі: мобілізація людей на місці, відправка на Київ, скликання сесії Тернопільської обласної ради (запланована на завтра, 6 грудня), відставка голови Тернопільської ОДА, забрати повноваження у представників виконавчої гілки влади та основне – «Разом і до кіня!»

IMG_3924

IMG_3917