Міністр Богатирьова тисне на лікарів, щоб приховати реальний ступінь тяжкості нанесених Тетяні Чорновол травм, – заява “Батьківщини”

Міністр охорони здоров’я Раїса Богатирьова особисто тисне на лікарів і адміністрацію клініки “Борис”, де перебуває побита журналістка Тетяна Чорновол, щоб приховати реальний ступінь тяжкості нанесених Тетяні травм.

Про це йдеться в заяві партії “Батьківщина”.

“У цей момент Раїса Богатирьова вже вдруге приїхала до клініки і здійснює тиск. Усе це робиться, щоб кваліфікувати завдані тілесні пошкодження як “середньої тяжкості” і таким чином виставити звіряче побиття як дрібний конфлікт, виконавці якого понесуть мінімальне покарання або уникнуть його зовсім”, – заявили в партії.

“Ми обурені такою поведінкою влади. Хочемо нагадати, як за кинуті в бік народної депутатки сніжки влада жваво порушила справу за статтею “замах на вбивство”. У випадку ж із Тетяною, коли весь світ облетіли страшні фото її обличчя, Янукович і його оточення цинічно намагаються переконати когось, що це – звичайне хуліганство, а Захарченко і Богатирьова підтасовують факти під таку кваліфікацію”, – підкреслено в заяві.

У зв’язку з цим у партії “Батьківщина” вимагають від Раїси Богатирьової припинити тиск на лікарів, а від слідства – перекваліфікувати порушену справу з “хуліганки” на “замах на вбивство громадського діяча”.