Обласна рада оцінила голову ОДА та його роботу

Депутати Тернопільської обласної ради визнали роботу облдержадміністрації незадовільною, відкликали делеговані повноваження та висловили недовіру голові Тернопільської облдержадміністрації.

Такі рішення сьогодні прийняла сесія Тернопільської обласної ради на вимогу мітингувальників Тернопільської ОДА та Майдану.

До сесійної було запрошено представників мітингуючої громади області.

Під час обговорення порядку денного депутати внесли ще декілька питань – у тому числі – зміни до бюджету, а також – «Про підтримку проекту Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про міліцію» (щодо ліквідації спеціальних підрозділів міліції особливого призначення)» та «Про забезпечення дотримання вимог Конституції України та законів України на території Тернопільської області».

Оскільки голова ОДА не прийшов на пленарне засідання, пояснення давав його заступник Василь Гецько, який повідомив, що звітувати про здійснення Тернопільською обласною державною адміністрацією делегованих Тернопільською обласною радою повноважень ОДА планує у першому кварталі 2014 року.

Виступаючі депутати висловили своє обурення діями очільників ОДА та вказали на незадовільну роботу облдержадміністрації у частині здійснення Тернопільською обласною державною адміністрацією делегованих Тернопільською обласною радою повноважень. Депутати підтримали вимоги мітингуючих. Сесія визнала роботу ОДА щодо делегованих повноважень незадовільною та зупинила дію пункту 1 рішення ТОР від 8 вересня2006 року № 39 «Про делегування Тернопільській облдержадміністрації окремих повноважень ТОР п’ятого скликання».

За інформацією офіційного веб-порталу Тернопільської обласної ради

P.S. Рішення про недовіру голові ОДА набрало лише 62 голоси “за”, тому носить лише рекомендаційний характер – на розгляд Президента.