Опозиція закликає журналістів допомогти боротися за звільнення незаконно затриманих “Беркутом”

Опозиція звернулася до журналістів з проханням допомогти у боротьбі за звільнення людей, затриманих “Беркутом”, яких засуджують за сфабрикованими справами. Про це сьогодні на брифінгу повідомив заступник голови партії “Батьківщина”, народний депутат Павло Петренко.

Павло Петренко, який разом з іншими нардепами від опозиції працює над звільненням затриманих, наголосив, що вчора у Шевченківському районному суді Києва, де розглядали ці справи, “був не суд, а справжня інквізиція”.

“Судді просто зачитали ті рішення, які їм написали на Банковій. Прокурори цинічно брехали у присутності депутатів і адвокатів про те, що нібито хлопці були зачинщиками всіх безпорядків”, – сказав він.

Павло Петренко наголосив, що опозиція й надалі представлятиме інтереси незаконно затриманих та готуватиме відповідну підтримку в апеляції.

Він звернувся до журналістів з проханням максимально висвітлювати судове засідання, яке відбудеться Апеляційному суді. Про точну дату засідання опозиція повідомить ЗМІ.

“Ці судді, вони бояться тільки публічності, вони бояться людей і бояться вас як журналістів. Це суддя Гайдук, суддя Малиновська і суддя Гринковська. Підходьте до них, беріть коментарі, дізнавайтесь, де вони живуть. Люди повинні знати тих, хто фактично є катами і фашистами, які саджають в тюрми невинних українців”.

Окрім того, Павло Петренко зазначив, що сьогодні було підписано та направлено відповідне депутатське звернення до Вищої кваліфікаційної комісії суддів і до Вищої ради юстиції з вимогою негайно розібратись із незаконними рішеннями судів та звільнити зазначених суддів із займаних посад.