Представники прокуратури у Чорткові зігнорували «запрошення» опозиції на сесію

Реагуючи на звернення сільських та селищних голів, депутати Чортківської районної ради від фракції ВО «Батьківщина» ініціювали внесення до порядку денного чергового засідання сесії питання про звіт прокурора району.
Причиною такої ініціативи був тиск з боку працівників районної прокуратури, про який селищні голови повідомили депутатам Чортківської районної ради. Зі слів голів сільрад, інтерес прокуратури привернули рішення сесій селищних рад про підтримку євроінтеграції України та про вивішування прапорів ЄС на адміністративних будівлях. Після прохань привезти рішення сесії по даних питаннях, від селищних голів почали вимагати детальної інформації про перебіг голосування та поіменні списки депутатів, які підтримали згадані рішення.
Наразі, за поданням районної прокуратури, рішення сесій сільрад про підтримку євроінтерграційних прагнень України та інші (схожі за змістом), розглядаються у судових інстанціях. За словами керівника фракції ВО «Батьківщина» у Чортківській районній раді Віктора Шепети, голів сільрад просто залякують, адже нічого незаконного у рішеннях їх сесій немає.
«Для того, щоб з’ясувати ситуацію, ми зареєстрували питання сесії ради про звіт прокурора. Вчора, під час сесії, це питання стояло другим у порядку денному, але ані прокурор, ані його заступник у сесійній зали не з’явилися», – резюмував політик.