Підволочиськ з Нами!

CAM00837

CAM00831

Вчора, 4 грудня відбулося Народне віче перед Підволочиською РДА. Участь у віче взяли понад півтора тисячі місцевих жителів, які стали свідками та учасниками відкритого засідання сесії Підволочиської районної ради.
На сесії були розглянуті питання про суспільно-політичну ситуацію в Україні.
За інформацією депутатів фракції «Батьківщина», у заяві депутатів Підволочиської районної ради були враховані всі пропозиції опозиційних фракцій, в тому числі і вимоги про відставку Президента, Уряду та перевибори Верховної Ради України.
Рішенням сесії, звернення депутатів було прийнято одноголосно.
Варто зазначити, що дане рішення також включає в себе звернення до усіх членів ПР про вихід з партії, а депутатів – із фракції провладної партії. Своїм рішенням, Підволочиська районна рада засудила дії прокуратури та судів, які винесли незаконні вироки щодо мирних мітингувальників, засудила дії правоохоронних органів під час подій, які мали місце на майдані в м.Києві 30 листопада, а також:
«Про заборону розміщення портретів В.Януковича в приміщеннях лікарень, шкіл та інших державних та бюджетних установах»(голосували: за-42, проти-0, утрим.-0).
«Щодо звернення до ВРУ з вимогою про невідкладний розгляд та прийняття проекту ЗУ «Про порядок імпічменту Президента України»»(голосували: за-42, проти-0, утрим.-0).
Опозиційними депутатами під час сесійного засідання були внесенні питання «Про недовіру голові Підволочиської РДА» та «Про відставку голови Підволочиської районної ради», однак не були проголосовані, бо провладні депутати цинічно «втекли» під свист і осуд присутніх.
Також, позиційними депутатами було викрито сплановану махінацію по продаж з аукціону приміщення в центрі смт. Підволочиськ за безцінь, яке на даний час орендує Партія регіонів і намагається, «під шумок» останніх подій, його привласнити.
За інформацією, озвученою координаторами під час Народного віче, до Підволочиського районного комітету національного спротиву увійшли опозиційні партії: ВО «Батьківщина», ВО «Свобода», ПП «УДАР» та приєдналися 11 партій і громадських організацій району.
Сьогодні, 5 грудня продовжується страйк у Підволочиську, виставлення інформаційних наметів, відправка активістів на Майдани Києва та Тернополя. На Майдані у Підволочиську виступають депутати та активісти, координатори систематично інформують мітингуючих про останні події в області та Україні.