«Розчищення» Євромайдану на вимогу Київради перенесли на 2014 рік

Печерський районний суд переніс розгляд справи за позовом Київради до Київської «Батьківщини», В.Кличка та інших осіб щодо усунення перешкод у користуванні центральними вулицями столиці на 28 січня 2014р. Це відбулося після того, як головуюча суддя Горкава відмовилася взяти відвід по даній справі.

Як повідомляють у «Батьківщині», відвід було заявлено представником «ВО «Батьківщина» Дмитром Ільченком, який вказав на той факт, що сама суддя є стороною по справі, а тому не може її розглядати.

«Як відомо у своєму позові Київська міська рада вимагала винести рішення проти всіх фізичних та юридичних осіб, які в принципі можуть створювати перешкоди на центральних вулицях міста. Оскільки сам суд знаходиться на Хрещатику, рішення суду має стосуватися тих суддів, які в ньому працюють.

Суддя відмовилася від відводу, але відклала розгляд справи, у тому числі у зв’язку із необхідністю додаткового вивчення матеріалів справи», – інформують у партосередку.

Коментуючи цю ситуацію, голова Київського осередку «ВО «Батьківщина» Юрій Одарченко зазначив, що вочевидь, суддя вирішила не грати в ігри, які нав’язані Банковою.

«Зрозуміло, що відкладення розгляду на такий великий строк робить позов, по суті, позбавлений будь-якого сенсу. Таким чином можемо стверджувати: Майдан – є і він продовжить стояти до задоволення його вимог», – заявив народний депутат.

Нагадаємо,що сьогодні Печерський районний суд почав розгляд справи за позовом Київської міської ради щодо «усунення перешкод у користуванні вулицями Круглоуніверситетською, Шовковичною, Пилипа Орлика, Інститутською, Гусовського, Різницькою, Грушевського, Банковою, Хрещатик, Лютеранською, Заньковецької, Богомольця, Командарма Каменєва, Липською, Майданом Незалежності, Кловському узвозі, провулках Кріпосному та Липському». Відповідачами у справі є Київська партійна організація «ВО «Батьківщина», голова фракції «Удар» В.Кличко та інші особи.