Світовий конгрес українців обурений застосуванням сили проти мирних демонстрантів Євромайдану

Світовий конгрес українців (СКУ) глибоко обурений діями владних структур України, які знову, в ніч на середу, “застосували свої спеціальні міліцейські підрозділи, щоб придушити мирний Євромайдан українського народу”.

“Такими діями владні структури України показали всьому світу свою неповагу до основ демократії та прав і свобод людини й ще раз продемонстрували зневагу до голосу українського народу, який відстоює своє право жити в європейській та демократичній державі”, – наголошують у Світовому конгресі українців.

“СКУ рішуче засуджує за це владні структури України та закликає їх негайно припинити брутальні розправи над мирними демонстрантами. Разом з цим СКУ від імені понад 20-тимільйонної української діаспори висловлює солідарність всім українцям, які сьогодні стоять на Євромайданах України, та підтримує їх у боротьбі за гідне життя”, – заявив президент СКУ Євген Чолій.

СКУ є міжнародною координаційною надбудовою українських громад у діаспорі, що представляє інтереси понад 20 мільйонів українців. СКУ об’єднує в своєму складі українські організації із 33-ти країн та підтримує зв’язки з українцями ще з 14-ти країн. Заснований у 1967 р. як неприбуткова організація, у 2003 р. СКУ був визнаний як неурядова організація зі спеціальним консультативним статусом Економічною та соціальною радою Організації Об’єднаних Націй.