Світовий Конґрес Українців закликає Президента України не підписувати угоду про вступ до Митного союзу

Напередодні поїздки Президента Віктора Януковича в Москву Світовий Конґрес Українців (СКУ) рішуче закликає його в жодному випадку не підписувати угоду про вступ до Митного союзу, припинити непрозорі переговори з Президентом Росії та не робити ніяких домовленостей з Росією, які зближують Україну з Митним союзом.

“СКУ закликає владні структури України діяти згідно з Законом України “Про засади зовнішньої і внутрішньої політики” та, дослухавшись до волі українського народу, якнайшвидше, конкретними кроками заявити про відновлення підготовки до укладання Угоди про асоціацію між ЄС і Україною, замість просування до Митного та Євразійського союзів, що є відновленням нового Радянського Союзу, ” – заявив Президент СКУ Євген Чолій.

СКУ є міжнародною координаційною надбудовою українських громад у діаспорі, що представляє інтереси понад 20 мільйонів українців. СКУ об’єднує в своєму складі українські організації із 33 країн та підтримує зв’язки з українцями ще 14 країн. Заснований у 1967 р. як неприбуткова організація, у 2003 р. СКУ був визнаний як неурядова організація зі спеціальним консультативним статусом Економічною та соціальною радою Організації Об’єднаних Націй.