Суд знову проігнорував клопотання Юлії Тимошенко та її захисників і переніс засідання на 24 січня

Суддя Київського райсуду Харкова Костянтин Садовський переніс розгляд так званої “справи ЄЕСУ”  на 10 ранку 24 січня 2014 року і вчергове проігнорував розгляд клопотань лідера опозиції Юлії Тимошенко та її захисників щодо закриття справи через відсутність складу злочину.

Під час засідання захисник Сергій Власенко нагадав, що ще у 2005 році відповідні органи та Верховний Суд України закрили цю замовну “справу ЄЕСУ”.

“Юлія Тимошенко  навіть теоретично не може бути суб’єктом того злочину. Ми розглядаємо шизофренію, яка живе в головах Генерального прокурора Пшонки, який скасував постанову ВСУ про закриття справи, цих прокурорів, які не знають різниці між відмовою від участі та недоставкою”, – наголосив Сергій Власенко.

Він вкотре звернувся до суду з низкою клопотань Юлії Тимошенко  та захисту про закриття справи та підкреслив, що суддя не повинен розглядати “шизофренію в головах прокурорів”.

За його словами, “у справі немає нічого спільно з юриспруденцією” і нагадав, що в Харкові підпалили п’ять автомобілів євромайданівців, людина постраждала від ножових поранень, “а так звана прокуратура каже, що все нормально”.

“Це свідчить про те, як працює цей режим, як працює Генеральна прокуратура”, – зазначив він.

Сергій Власенко нагадав ситуацію з побиттям молоді в ніч 29 листопада під час штурму Майдану і підкреслив, що влада до цього часу не може знайти винних, а жоден беркутівець не покараний, хоча є відео, покази свідків.

На  його думку, цю ситуацію та принцип, яким керується у своїй роботі ГПУ, краще за все ілюструє прислів’я, що “ти йому в очі плюєш, а він каже, що Божа роса”.

“Але вони достеменно знають, що робила Тимошенко у 1812 році і в них нібито є докази”,- заявив захисник.

Сергій Власенко наголосив, що в суду “є всі законні підстави розглянути клопотання та закрити справу за відсутністю складу злочину “і хоча б в цій частині фарсу, що відбувається в країні, час вже поставити крапку”.

На брифінгу він наголосив журналістам, що “те, що тут відбувається – є фарсом, абсолютно чітким індикатором того, що політ репресії в Україні не лише продовжуються, а й вже розширюються”.

У свою чергу захисник Андрій Кожем’якін наголосив, що головне завдання так званої “справи ЄЕСУ” – дискредитувати Юлію Тимошенко.

За його словами, сьогодні в Україні фіксується величезна кількість порушень прав людини, а ситуація навколо Юлії Тимошенко – яскрава цьому ілюстрація.

“Юлія Тимошенко є постраждалою від цієї влади, злочинної української влади. І я думаю, найближчим часом Європейський суд з прав людини виправить цю помилку і Юлія Володимирівна буде на волі”, – сказав Андрій Кожем’якін.

“Справа, по якій вона зараз відбуває покарання, була сфальшована і незаконна. А все, що відбувається тут, це продовження цього фарсу, продовження боязливої політики керівництва держави, яке боїться Тимошенко як лідера самої великої опозиційної партії, боїться, що вона вийде і стане Президентом України”, – наголосив він.