Генпрокуратура відреагувала на депутатський запит народного депутата

Нещодавно у парламенті було озвучено депутатський запит народного депутата України Василя Деревляного щодо недопущення фальсифікації матеріалів справи та вжиття невідкладних заходів для забезпечення належного, повного і об’єктивного розслідування обставин дорожньо-транспортної пригоди, що відбулася 01 жовтня 2013 року на вул. Руській у м. Тернополі, внаслідок якої малолітньому Петришину Станіславу Андрійовичу було заподіяно середньої тяжкості тілесні ушкодження.
Днями, з Генпрокуратури України прийшла відповідь,  де йдеться, що винну особу буде притягнуто до встановленої законом відповідальності. Обвинувальний акт надіслано для розгляду до Тернопільського міськрайонного суду.
Народний депутат Василь Деревляний пообіцяв і надалі слідкувати за дотриманням законності у даній кримінальній справі.
До вашої уваги депутатський запит та відповідь Генпрокуратури України.

НАРОДНИЙ ДЕПУТАТ УКРАЇНИ

Вих. № 14-к
від «08» листопада 2013 року

Генеральному прокурору України
Пшонці В.П.

ДЕПУТАТСЬКИЙ ЗАПИТ

Щодо забезпечення всебічного, повного та об’єктивного розслідування обставин дорожньо – транспортної пригоди, що відбулася 01 жовтня 2013 року на вул. Руській у м. Тернополі, внаслідок якої Петришину Станіславу Андрійовичу було заподіяно середньої тяжкості тілесні ушкодження

Шановний Вікторе Павловичу!

До мене, як народного депутата України, надійшло звернення жителя м. Тернопіль Петришина Андрія Ігоровича.
Із звернення мені стало відомо, що 01 жовтня 2013 року о 14 годині 50 хвилин у м. Тернополі по вул. Руській водій автомобіля марки «Шевроле» (державний номер ВО 00-48АА), Олійник Тарас Валентинович, 1989 року народження, на пішохідному переході скоїв наїзд на сина заявника, Петришина Станіслава Андрійовича, 2001 року народження.
При цьому, як зазначає заявник, наїзд було скоєно саме на пішохідному переході, позначеному відповідними дорожніми знаками із нанесенням дорожньої розмітки. Окрім того, Олійник Т.В. порушив вимоги дорожнього знаку «В’їзд заборонено», рухаючись відрізком дороги, рух по якій заборонено.
З 01 по 25 жовтня потерпілий, Петришин С.А., із травмами спричиненими при вищевкзанному ДТП, перебував на стаціонарному лікуванні в Тернопільській обласній дитячій лікарні.
ДТП, скоєне Олійником Т.В., внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань та кваліфіковано за ч.1 ст. 286 КК України як порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесні ушкодження.
У своєму зверненні, Петришин А.І., просить вжити заходів, спрямованих на забезпечення належного та об’єктивного розслідування справи.
Враховуючи наведене, керуючись ст. 86 Конституції України, ст. 15 Закону України «Про статус народного депутата України», вимагаю, згідно чинного законодавства України, з метою недопущення фальсифікації матеріалів справи вжити невідкладних заходів для забезпечення належного, повного і об’єктивного розслідування обставин зазначеної дорожньо-транспортної пригоди та притягнення винної особи до встановленої законом відповідальності.
Про результати розгляду запиту прошу повідомити мене у порядку і в строки, встановлені ст. 15 Закону України «Про статус народного депутата України».
Додаток на 1 арк.

З повагою,
народний депутат України
В.Деревляний (посв. № 106)