Віче на Майдані Тернополя оголосило загальну мобілізацію на Київ

22.01.13 027Сьогодні, 22 січня у День Соборності українського народу віче громадян відбулися практично всіх районах Тернопільської області та в обласному центрі – місті Тернополі.

Головним «меседжем» зібрань став заклик до Всенародної мобілізації українців на основному Майдані країни в Києві.

Під час віче у Тернополі до слова були запрошені представники демократичних партій, громадських організацій, громадські активісти.

22.01.13 011  Представник партії ВО «Батьківщина», член бюро обласної партійної організації Михайло Миколенко закликав присутніх вшанувати хвилиною мовчання жертв столичних акцій протесту, після чого зачитав заяву ТОО ВО «Батьківщина», прийняту на розширеному засіданні бюро обласної організації, 20 січня.

З текстом заяви можна ознайомитися за наступним посиланням: Заява

22.01.13 016За словами Михайла Миколенка, доля та майбутнє держави зараз вирішується на Майдані Незалежності у Києві.

«Зараз я туту перед вами, щоб закликати всіх до єдності. Мої діти вже другий місяць поспіль при першому заклику, першій можливості та першій необхідності їздять на Майдан до Києва, живуть там. Моя дружина, була прикута хворобою до ліжка двома інсультами, пройшла сибірське заслання і знає ціну волі, вона просила мене йти і закликати людей до мобілізації, до захисту власних цінностей, власної гідності, майбутнього України. Тому я туту перед вами, прошу бути єдиними, сильними, незламними. Доля та майбутнє держави зараз вирішується на Майдані Незалежності у Києві. З вірою та Господньою опіку перемога буде на нашій стороні. Слава Україні! Слава героям, що свідомо жертвують волею, здоровям та життям за Україну!», – зазначив Михайло Миколенко.

Майдан відверто засудив терор, злочинні дії працівників «Беркуту», правоохоронців та всіх представників влади причетних до побиття,  знущань, арештів та вбивств учасників акцій протесту.

22.01.13 024Учасники віче у Тернополі звернули увагу на одного з операторів, що знімав кожного виступаючого. Попросивши в оператора показати посвідчення, чоловік заметушився. Хто з натовпу впізнав в операторі працівника обласної міліції, коли чоловік це підтвердив, на вимогу десятків, сотень людей, що обступили його, він тут же вимкнув камеру та покинув віче. Вслід правоохоронцю тернопільський Майдан скандував «Ганьба!».

Організатори віче та координатори Майдану у Тернополі також нагадали про потреби столичного Майдану  у медикаментах та теплих речах, а також закликали тернополян з медичною освітою хоча б на декілька днів поїхати для надання необхідної медичної допомоги потребуючим учасникам Майдану.

Під час віче у Тернополі жінки плакали, а чоловіків, що збираються їхати до Києва, координатори тернопільського Майдану просили брати з собою всі законні засоби захисту та оборони.