Заява

Підволочиська районна організація ВО «Батьківщина» засуджує провокативні та незаконні дії керівництва Підволочиської районної адміністрації.
Так, намагаючись вислужитися перед вищим партійним керівництвом провладної партії, голова та заступник голови Підволочиської РДА перевищили свої посадові повноваження та порушили права дітей, змушуючи неповнолітніх школярів публічно говорити неправду, чим порушили норми Законів та Конституції України.
Саме вони зробили вихованців Скалатського будинку школярів, що на Підволочищині, жертвами ганебної провокації.
Дітям, яких за ініціативи вказаних посадових осіб привезли до Тернополя 14 січня для привітання «губернатора», у приймальні перед його кабінетом вручили вишитий портрет Януковича та змусили говорити неправду, що це вони вишивали портрет та інше.
Наступного ж дня завдяки телебаченню, інтернет-виданням, інформація про те, що скалатські діти вишили портрет Віктора Януковича, яким привітали зі святами голову Тернопільської ОДА, набрала значного резонансу та своєю суттю скомпрометувала, як наш край, так і самих школярів.
За словами обурених батьків, діти навіть відмовляються виходити з дому, через те, що їх висміюють в школі та на вулиці.
Поширюється шквал негативних відгуків та коментарів в Інтернеті від жителів всієї України та вихідців нашого краю, які перебувають за кордоном.
Щоб не бути учасником цієї ганебної історії, деякі працівники освітнього закладу, де навчаються школярі, готові написати заяви про звільнення.
Підволочиська районна організація ВО «Батьківщина» звертається, передусім, до представників засобів масової інформації з проханням спростувати інформацію про причетність учнів та працівників Скалатського будинку школярів до ганебного фарсу з вишиванням портрету Януковича і висвітлювати лише правдиву та підтверджену інформацію.
За словами жителів Скалатчини, автором вишитого портрету Януковича є Наталія Гуменюк, що проживає у селі Старий Скалат і є тещею Олександра Мінченка, першого заступника голови Підволочиської РДА.
У демократичній та цивілізованій країні державний службовець, який вчинив такі ганебні речі, мав би добровільно подати у відставку чи бути звільненим та, більше того, притягнений до відповідальності згідно «букви» закону. Натомість, голова та заступник Підволочиської РДА, не зважаючи на вимогу батьків учнів та працівників Скалатського будинку школярів, навіть не вибачилися за вчинене.
Підволочиська районна організація ВО «Батьківщина» вважає, що вищезгадані чиновники не мають морального права залишатися на займаних посадах та мають бути притягнені до відповідальності, згідно законодавства України.

Голова Підволочиської районної організації
ВО «Батьківщина»