Заява

Шановні однопартійці та жителі області!

Усі роки після приходу до влади, режим Януковича грабував та продовжує розграбовувати Україну. Весь цей час він  обманював народ в обранні шляху на Європейську інтеграцію України. Натомість В.Янукович, нехтуючи прагненнями українського народу,  обрав шлях вступу у нову російську імперію. Чим викликав хвилю мирних протестів по всій державі.

30 листопада влада потопила в крові мирний студентський протест, який проходив на майдані Незалежності в місті Києві, та 1 грудня організувала провокацію, наслідком якої стало цинічне побиття мирних протестувальників та журналістів на вулиці Банковій. Владний режим зневажає мирні акції протесту українського народу, нехтуючи вимогами проголошеними на Майдані, продовжує нагнітати напружену ситуацю, як на вулиці Грушевського в місті Києві, так і в державі.

Після прийняття 16 січня 2014 року антиконституційних законів, в Україні легалізована на законодавчому рівні диктатура режиму Януковича.

Виходячи з вище наведеного Тернопільська обласна організація Всеукраїнського обєднання «Батьківщина» підтримує дії патріотично-налаштованих українців та:

1.Закликає створювати на місцях загони самооборони, з метою захисту громадян від свавілля виконавчої влади, міліції, прокуратури та судів, захисту підприємців від поборів представників влади та податківців, захисту студентів, вчителів та викладачів від свавілля «табачників».

2.Звертається до керівників опозиційних фракцій у Верховній Раді України виконати резолюцію, проголосовану на віче в місті Києві, та зроботи все по звільненню з увязнення, лідера української опозиції – Юлії Тимошенко.

3.Звертається до усіх свідомих тернополян не допустити виїзду бійців підрозділу внутрішніх військ, який дислокується в Тернополі та тернопільського загону «Беркуту» в місто Київ для участі в силовому розгоні Майдану.

4.Попереджає керівників силових структур області та органів влади про їх неминучу відповідальність за свавілля та організацію репресій проти жителів області,  підтримку діючого владного режиму, який продовжує розграбовувати державу, за порушення Конституції і  Законів України.

5.Звертається до профспілкових організацій області про підтримку загальнонаціонального страйку.

6. Підтримує, якомога швидше, проведення в місті Києві Всеукраїнських зборів депутатів місцевих рад усіх рівнів та закликає представників депутатського корпусу Тернопільщини взяти саму активну участь у цих зборах.

7. Вимагає каяття від тих, чий продажний голос на виборах та віддане прислуговування режиму ведуть до нищення України, інакше їх чекає осуд та  зневага громади.

8. Засуджує дії cуддів Тернопільського адміністративного суду, які скасувавши рішення районних, міських, селищних та сільських рад, поглумилися над місцевим самоврядуванням. Після перемоги демократичних сил будемо добиватися люстрації всіх cуддів та вимагатимемо відповідальності за прийняття неправомірних рішень, які суперечать Конституції України та порушують права і свободи громадян.

9. Засуджує спроби влади провадити репресії проти Української греко-католицької церкви. Підтримує церкви усіх конфесій, які разом з народом відстоюють право на життя у вільній демократичній Українській державі.

За нами правда і ми переможемо!

Прийнято на розширеному засіданні бюро Тернопільської обласої організації Всеукраїнського обєднання «Батьківщина» за участі голів районних та Тернопільської міської партійних організацій 20 січня 2014 року.

Голова

ТОО ВО «Батьківщина»                                                                  В.Т.Деревляний

lust

lust0002