Збруч вкотре об’єднав однодумців єдиної української держави

DSCF022722 січня Україна відзначала День Соборності, приуроченого до Акту об’єднання Української Народної Республіки та Західноукраїнської  Народної Республіки.

Соборність українських земель має глибоке історичне коріння, спирається на споконвічну мрію нашого народу про власну незалежну, соборну державу та є інтегральним результатом складного і довготривалого процесу її формування. Хоча це свято має велике значення для нашого народу, однак 22 січня 2014 року, ввійде в історію України, як велика трагедія. Сумна звістка надійшла з Київського Євромайдану, де засвідчено смерть тих героїчних активістів, які відстоювали нашу ідею, захищали нашу демократію, нашу державу, і загинули внаслідок дій «Беркута», що присягав захищати народ України.

DSCF0199Члени опозиційних партій та їх молодіжних організацій ВО «Батьківщина», ВО «Свобода», ПП «УДАР» з прапорами України та власною символікою, перев’язані траурними стрічками, провели традиційну акцію, приурочену Дню Соборності України. Колона, складена із представників вищезгаданих організацій та свідомої громадськості Підволочиського району пройшла маршем по центральній вулиці районного центру до р. Збруч, що розділяє Тернопільську та Хмельницьку області. Така ж група однодумців вийшла з боку наших сусідів із м. Волочиськ Хмельницької області. Символічне об’єднання громад цілого Подільського краю відбулося на мості через річку.

DSCF0212Учасники відкрили акцію виконанням національного гімну України. Хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих активістів Євромайдану в м. Києві. Було запалено свічки на їхню честь та розставлені на поручнях вздовж мосту. Виступили найактивніші учасники акції, які засудили дії влади та силових структур. Було прийнято резолюцію, щодо створення загонів самооборони на місцях, координація їх дій як на території Підволочиського району так і Волочиського району. Депутатам місцевих рад на своїх сесіях засудити прийняття законів від 16 січня 2014 року, котрі суперечать Конституції України та дії чи бездіяльність органів виконавчої влади у м. Києві. На закінчення заходу всі присутні ще раз заспівали український славень.

DSCF0220Хочемо підкреслити, що цього року в даному заході взяла участь велика кількість людей, це пов’язано з політичною ситуацією в країні. Після завершення акції колона ще раз рушила через Підволочиськ, скандуючи: «Слава Україні! Героям слава!», «Україна – понад усе!», «Банду – геть!».

Голова Штабу

національного спротиву