З ініціативи Володимира Бойка перевірять дотримання трудових прав вчителів та технічних працівників усіх шкіл області

Територіальна державна інспекція з питань праці у Тернопільській області здійснить перевірку дотримання законодавства про працю в начальних закладах області стосовно своєчасного нарахування та виплати працівникам цих закладів заробітної плати та інших платежів в 2013 році. Про це повідомив народний депутат України від Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина» Володимир Бойко.

За його словами, ще влітку минулого року, під час прийому громадян в одному із сіл Тернопільському районі йому повідомили про порушення прав технічних працівників загальноосвітніх шкіл. Тоді техпрацівники не отримали оздоровчих виплат, та все ж виплати вдалося домогтись.

– До мене постійно надходять звернення від працівників навчальних закладів щодо скорочення надбавок, примушування працювати безкоштовно ідучи у відпустки за власний рахунок, – каже Володимир Бойко. – Такі випадки не повинні мати місце.

Загалом депутат просить перевірити своєчасність нарахування та виплати заробітної плати, належність виплати передбачених чинним законодавством доплат (надбавок), виплату матеріальної допомоги на оздоровлення та належне нарахування та виплати відпускних.

Судячи із проміжних відповідей інспекції з питань праці, перші кроки для проведення перевірок, уже зроблені.