Кров вбитих в Києві стукає в наші серця, – депутати на Тернопільщині

Сьогодні, 23 січня депутати Кременецької районної ради прийняли звернення до Януковича, яке підтримали одноголосно. За основу для прийняття взято текст звернення, який було запропоновано керівником фракції ВО «Батьківщина» Світланою Федишеною.

На сесії було зачитано заяву депутата Кременецької районної ради Володимира Марутовського, екс-голови Почаївської міської ради, про вихід з фракції Партії регіонів.

Президенту України

Януковичу В.Ф.

Звернення

Ми, депутати Кременецької районної  ради Тернопільської області ради, як виразники інтересів територіальних громад району,  глибоко стурбовані ситуацією, що склалася в Україні.

Низка останніх подій, а особливо незаконне прийняття Верховною Радою України 16.01.2014 року  законів,  які обмежують права та свободи громадян України ,  криваві  події 19-22 січня 2014 року на вулиці Грушевського в м. Києві, перші жертви серед   українських громадян  штовхають країну у прірву громадянської війни. Однак, навіть незважаючи на це, влада не пішла у відкритий рівноправний діалог із суспільством.

Тому, ми депутати,  схвалюємо  і поділяємо комюніке екстреного засідання та звернення Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій України від 22 січня 2014 року. Почуйте засторогу Церков, пане Президент: «Україна фактично стоїть на межі громадянської війни».

«Задля виходу з найгострішої кризи за всі часи незалежної України потрібний конструктивний діалог влади, опозиції та громадянського суспільства». Громадянське суспільство України у найбільшій мірі сьогодні презентують місцеві ради.

Вікторе Федоровичу ! Ви маєте чітко  усвідомити:   настав час перезаснування держави  Україна  на якісно нових морально-етичних, політ -економічних та інституційних засадах.

Кров вбитих  22.01.2014 року у Києві стукає в наші серця. Вимагаємо негайно припинити військові дії , які Беркут та Внутрішні війська ведуть у Києві.

Підтримуючи вимоги протестувальників на Майдані Незалежності у Києві, звертаємося до Вас, пане Президент, здійснити кроки, які б сприяли розв’язанню політичної кризи в державі, а саме:

·          негайно вивести   із центру Києва сконцентрованих тут силовиків і припинити будь – які дії силового характеру проти учасників Майдану;

·          припинити політичні репресії  та звільнити усіх політичних в’язнів

·           прийняти рішення про відставку уряду у повному складі та  сформувати перехідний технічний уряд України;

·          скасувати пакет законів, проголосованих 16 січня 2014 року як таких, що суперечать Регламенту Верховної Ради України та Конституції України;

·          притягнути  до кримінальної відповідальності винних у побитті мирних демонстрантів та представників ЗМІ;

·           оголосити дострокові президентські  і парламентські вибори.

·         Негайно розпочати роботу круглого столу за Вашою участю, в роботі якого обов’язково мають взяти участь представники місцевих рад.

Наголошуємо, що  намагання в силовий спосіб вирішувати сьогоднішню політичну кризу може призвести до непередбачуваних наслідків.

Народ України – не раби і він обов’язково переможе  Ми – за реальні та ефективні перетворення в країні, які мають відбутися на основі європейських цінностей та стандартів, за мирний діалог та вирішення ситуації, що склалася в Україні.

Прийнято

Кременецькою  районної радою