Майдан підтримав звернення до сенату США ввести санкції проти Захарченка і тих, хто давав команду бити людей – Арсеній Яценюк

У неділю, 12 січня, на Народному віче Майдан підтримав рішення звернутися до сенату США ввести санкції передусім проти міністра МВС Захарченка і тих, хто давав команду бити людей.

Зі сцени Майдану голова Політради ВО “Батьківщина” та фракції “Батьківщина” Арсеній Яценюк зазначив, що 15 січня у Вашингтоні відбудеться засідання Комітету з міжнародних справ сенату США: “На цьому засіданні буде слухатись виключно питання про Україну. США готові надати всецілу підтримку українському народу, який мирно бореться за свої права”.

“У нас є ключове звернення до наших західних партнерів – прийшов час дій, час слів завершився. Перший, хто повинен бути в списку на санкції Заходу – це міністр МВС Захарченко і вся їхня банда, яка давала команду бити людей. Із цим ми їдемо на Захід”, – наголосив Арсеній Яценюк.

Він поставив на голосування Майдану питання про те, аби доручити народному депутату фракції “Батьківщина” Борису Тарасюку, “який виступить від імені Майдану, імені народу”, відбути до сенату США “зі зверненням ввести санкцій проти міністра МВС Захарченка і свори, яка порушує закон і Конституцію”.

Також опозиція вимагає від президента Віктора Януковича негайно забезпечити виконання закону про звільнення від покарання учасників протестів.

“Якщо протягом найближчих десяти днів Янукович не забезпечить виконання цього закону, ми всією опозицією підемо до нього в кабінет прочитати йому текст цього закону”, – заявив на Народному віче на Майдані в неділю, 12 січня, голова Політради ВО “Батьківщина” та фракції “Батьківщина” Арсеній Яценюк.

Він нагадав, що на вимогу опозиції в парламенті був ухвалений закон про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування та покарання осіб з приводу подій, які мали місце під час проведення мирних зібрань: “Більше того, Янукович підписав цей закон”.

“Ми вимагаємо від Віктора Януковича негайно забезпечити виконання закону, дати вказівку підлеглим випустити наших євромайданівців”, – наголосив Арсеній Яценюк.

Майдан одностайно підтримав ці рішення.