Мобілізація та самоорганізація людей на Майдані вражає

Штаб національного спротиву у зв’язку з багаточисельними фактами зникнення людей фіксує всіх активістів Майдану, яких направляють в лікарні з пораненнями. Про це повідомив комендант Будинку профспілок, член фракції “Батьківщина” Степан Кубів.

“З вчорашнього дня в кожній лікарні є народні депутати чи уповноважені особи, які фіксують таких людей”, – повідомив Кубів.

Депутат звернувся до міжнародних структур, ООН, посольств та консульств: “Якщо наша молодь, яка відчуває загрозу життю, буде звертатися до вас, ми просимо надавати їм безкоштовні візи”.

Комендант зазначив, що вражений мобілізацією та самоорганізацією людей на Майдані в останні дні: “Ми переможемо цинізм, ми переможемо брехню, ми переможемо ту  політику вбивць, яку здійснюють сьогодні в Україні”, – заявив Кубів.

“Ми пишаємося кожним українцем, бо Україна сьогодні стала фронтом зупинки найважчого, чого ми пережили в 30-ті, 40-ві, 50-ті, 60-ті роки – ми зупиняємо хунту, яка хоче своєю диктатурою просунутись далі на Європу”, – сказав він.

Водночас Степан Кубів розповів про факти залякування активістів Майдану. “Вони почали нас залякувати, викрадати. Сьогодні декількох хлопців, які вийшли за межі параметру на вул. Інститутській, було схоплено “Беркутом” і почали бути. Дівчині вдалося вирватись, вона прибігла і повідомила про це. Зараз народні депутати визволяють захоплених активістів”, – повідомив Кубів.

Комендант також зазначив, що продовольчих запасів, дизпалива, бензину на Майдані вистачить ще на декілька днів. За словами Кубіва, останні три дні жодна машина не може проїхати до Будинку профспілок. Однак народні депутати максимально мобілізувались в ці дні, що дозволяє забезпечити функціонування Майдану.

Кубів подякував киянам, які в ці дні ще активніше допомагають Майдану продуктами, теплим одягом та ліками.

На Майдані також відбувається збір коштів для лікування поранених активістів та на поховання загиблих.