Мітингуючі чітко заявили, що більше терпіти знущань влади та силовиків не намірені

Про це розповів народний депутат України, голова ТОО ВО «Батьківщина» Василь Деревляний після участі у вчорашній акції протесту в Києві.

«Вчора відбулося чергове звіряче побиття мирних мітингувальників біля Києво-Святошинський райсуд, який виніс неправомірний вирок так званим “васильківським терористам”. Вже через деякий час на проспекті Перемоги під Святошинським РВВС зібралося чимало активістів Майдану та Автомайдану, народних депутатів», – зазначив Василь Деревляний.

За його словами, він саме чергував на Майдані, коли повідомили про сутички, всі  присутні народні депутати (представники «Батьківщина»: Василь Деревляний, Дмитро Шлемко, Роман Ілик, Володимир Яворівський та Олег Медуниця) вирушили на проспект Перемоги.

«Нашим завданням як народних депутатів було захищати від неадекватної поведінки беркуту мирних громадян, але своєю мужністю, згуртованістю та відвагою мітингуючі чітко заявили, що більше терпіти знущань влади та силовиків не намірені. Активісти Автомайдану вийшли з своїх авто саме навпроти автобусів «Беркуту», щоб висловити свій протест. Протягом шести годин протистоянь, мирні мітингуючи змусили більшість беркутівців зняти шлеми та чорні маски з голови», – розповів політик.

На переконання народного депутата, в разі неадекватної та незаконної поведінки правоохоронців, такі акції учасників Майдану та Автомайдану будуть продовжуватися.