Надію Хоптян звільнятимуть стільки, скільки потрібно, кажуть депутати

Сьогодні відбулось  засідання Гусятинського районного суду по справі головної “регіоналки” району Надії Хоптян.
Розглядали справу за адміністративним позовом Н. Хоптян до Гусятинської районної ради про визнання незаконними дії депутатів Любомира Лівеля та Василя Бойчука в проведенні 23 сесії та визання сесії такою, що не відбулась та визання незаконми та скасування рішень прийнятих на ній.

Як розповів заступник голови Гусятинської райради, керівник фракції “Батьківщина” Любомир Лівель, судді радились близько 3 години та навіть після того всієї постанови не надали.
За його словами, зачитали лише вступну та результативну частини в якій було вказано про визнання сесії не законною, коли було прийняти рішення про звільнення Н. Хоптян.
– Ми були готові до цієї ситуації, хоча все таки розраховували, що суд стане на сторону земляків. Адже раніше суди в аналогічних ситуаціях ставали на сторону депутатського корпусу. Зараз чекаємо 16 січня, коли буде надана повна ухвала суду. І вже відповідно до неї будемо подавати в апеляцію. Також в разі потреби ми будемо знову на сесії районної ради голосувати за звільнення Надії Хоптян. Адже її вибирали десять разів. Тому ми теж будемо робити це стільки, скільки потрібно… п’ять… десять разів, – прокоментував Любомир Лівель.

Нагадаємо, що під час 23 сесії Гусятинською районної ради 74 з з 86 депутатів проголосували за припинення повноважень дружини голови ОДА – голови райради Надії Хоптян. Того ж дня 16 депутатів вийшли з провладної партії і оголосили страйк в районі.