Народні депутати з Галичини зустрілися з керівництвом Лук’янівського СІЗО, де утримують «євромайданівців»

Сьогодні, 31 січня народні депутати України, голови Івано-Франківської, Львіської та Тернопільської обласних організацій ВО «Батьківщина» Дмитро Шлемко, Роман Іллик та Василь Деревляний зустрілися з керівництвом Лук’янівського СІЗО в місті Києві.

Метою зустрічі було дізнатися про стан затриманих учасників Авто- та Євромайдану, їх умови перебування та потреби.

«Ми передусім цікавилася чи є можливість у закладі надавати належну медичну допомогу хворим ув’язненим.  А також звернулися до керівництва СІЗО з проханням переселити наших хлопців в окремі камери від ув’язнених по інших кримінальних статтях. Ми зясували, що необхідно для переведення та лікування важко хворих затриманих за межами СІЗА на території приватних медичних закладів», – розповів Василь Деревляний.

За його словами, керівник медсанчастини повідомила, що важкохворих серед затриманих немає, а також, що Лукянівське СІЗО достатньо забезпечене медичними засобами та препаратами для надання необхідної медичної допомоги.

«Про кількість затриманих нам не повідомили, зате, начальник СІЗО дав слово, що на території його закладу, до наших хлопців сили ніхто не застосовував і не застосує. Ми в свою чергу пообіцяли, що будемо тримати під контролем ситуацію в Лукянівському СІЗО», – резюмував політик.