На Лановечинні депутати створили Народну Раду, оголосили про вихід з ПР, закликали до віставки голову РДА

26 січня 2014 року в залі засідань Лановецької районної ради відбулося спільне засідання депутатських фракцій “Батьківщина” та “Свобода” на яке були запрошені і позафракційні депутати. На порядок денний засідання виносилися питання :

1.      Про Декларацію про проголошення Народної Ради України та визнання Народної Ради України.

2.      Про утворення Народної Ради Лановецького району Тернопільської області.

3.      Про затвердження складу Президії Народної Ради Лановецького району Тернопільської області.

4.      Про створення Народної виборчої комісії Лановецького району Тернопільської області.

5.      Про першочергові заходи щодо захисту прав та свобод громадян України та забезпечення громадського порядку.

6.      Про заяву Народної Ради Лановецького району Тернопільської області щодо ситуації в Україні.

За результатами розгляду питань порядку денного депутати одноголосно підтримали створення Народної Ради Лановецького району, затвердили склад Президії Народної Ради Лановецького району до якої увійшли Руслана Кушнір («Батьківщина»), Сергій Ходанович («Свобода»), Василь Дяченко (від позафракційних). На сьогодні членство в Народній Раді Лановецького району підтвердили 32 депутати з 54.

На даний час половина депутатів фракції Партії Регіонів – 9 з 18 написали письмові заяви про свій вихід з фракції. Перемовини тривають.  Сподіваємось, що до 30 січня, коли розпочне роботу сесія районної ради, більше двох третіх депутатів заявлять про свою підтримку Народної Ради.

У Заяві Народної Ради Лановецького району Тернопільської області щодо ситуації в Україні  (додається) депутати однозначно висловилися за те, що районну раду надалі не може очолювати представник Партії Регіонів і запропонували голові районної ради проявити мужність і самостійно написати заяву про складання повноважень.

Заява

Народної Ради Лановецького району Тернопільської області

з приводу ситуації в Україні

Ми, депутати Лановецької районної  ради Тернопільської області, як виразники інтересів територіальних громад району, надзвичайно стурбовані ситуацією, що склалася в Україні.

Низка останніх подій, а особливо прийняття Верховною Радою України 16.01.2014року  законів,  які обмежують права та свободи громадян України криваві події 19-22 січня 2014 року на вулиці Грушевського в м. Києві, перші жертви серед  мирних громадян  дають підстави стверджувати, що  владний режим Януковича перейшов до фізичного знищення людей, які борються за свої права, за європейський вибір та  право бути вільним у власній країні.Замість негайного політичного діалогу з мільйонами протестувальників, які вже більше 2-х місяців намагаються достукатися до влади та змусити її почути справедливі вимоги народу – президент Янукович розв’язав справжній терор проти українців. За дчас мирного протесту жодної з вимог Майдану  влада не почула і не виконала.

Підтримуючи вимоги мирних протестувальників на Майдані Незалежності у м.Києві, звертаємось до керівництва держави здійснити кроки, які б сприяли розв’язанню політичної кризи, підтвердили повагу до принципів демократії, прав та свобод людини.

Наголошуємо, що  намагання в силовий спосіб вирішувати сьогоднішню політичну кризу може призвести до непередбачуваних наслідків.

Вважаємо, що за обставин, що склалися в державі, районну раду не може очолювати представник Партії Регіонів, яким є Блажейчук О.П. і особисто написана ним заява про складання повноважень голови районної ради буде реальним кроком каяття та справжнім вчинком.

Ми- за  ефективні перетворення , які мають відбутися на основі європейських цінностей та стандартів, за мирний діалог у вирішенні суспільно-політичної ситуації.

26 січня 2014 року

м.Ланівці