Опозиція вимагає від влади зняти міліцейські барикади з центральних вулиць столиці

Опозиція вимагає від влади негайно зняти з центральних вулиць Києва міліцейські барикади.

Про це на брифінгу в прес-центрі Штабу національного спротиву повідомив народний депутат від фракції «Батьківщина», комендант Майдану Андрій Парубій.

Опозиція звернулася до міністра внутрішніх справ Захарченка і до виконувача обов’язків керівника Київської державної адміністрації Голубченка з вимогою продемонструвати, на підставі яких документів міліція блокує вулицю Грушевського і прилеглі вулиці.

«Нам дуже часто говорить міністр Захарченко, що через Майдан заблокований центр Києва. Але ви знаєте, що кожен громадянин може вільно зайти на Майдан і вийти. Усі розуміють, що тут відбувається мирний протест і зустрічі з депутатами. Що відбувається на перекритій Беркутом вулиці Грушевського – незрозуміло», – повідомив Андрій Парубій.

За його словами, Майдан готовий надати кілька сотень самооборони для підсилення комунальників під час розчищення центральних вулиць Києва, чим негайно має зайнятися Голубченко.

Народний депутат від фракції «Батьківщина», представник Комітету самоврядування Києва Володимир Бондаренко нагадав, що перекриття вулиць обмежує права киян, які не можуть пройти ними. За його словами, депутати від «Батьківщини» зібрали вже понад 70 скарг киян на обмеження їхніх прав і готують судові позови.

Крім того, Андрій Парубій нагадав про злочинні дії ДАІ, які продовжують блокувати під’їзд до Майдану машин з дровами та спецтехніки для чищення біотуалетів і вивезення сміття.

Він повідомив, що до Управління ДАІ з Майдану вирушає попереджувальний пікет з вимогою припинити подібну практику.

«Якщо і надалі нам будуть блокувати під’їзд машин, ми всі ці біотуалети і сміття привеземо до управління ДАІ, додому до керівництва міліції і на Банкову», – попередив Андрій Парубій.