Опозиція задіяла всі доступні міжнародні ресурси для збереження миру в Україні – Арсеній Яценюк

Голова Політради ВО “Батьківщина” Арсеній Яценюк повідомив, що опозиція провела низку міжнародних консультацій. “Ми задіяли всіх, кого можна задіяти. Весь західний світ зараз телефонує Віктору Януковичу – на рівні президентів, прем’єрів, канцлерів”, – наголосив Арсеній Яценюк журналістам після того, як Патріарх Філарет благословив опозицію на переговори з Януковичем.

“Ми підняли всіх для того, щоб відстояти Україну і свободи українців”, – сказав Арсеній Яценюк.

“Зараз, наскільки нам відомо, з самого ранку Віктор Янукович проводить перемови з лідерами західних держав, які телефонують йому на наше прохання”, – зазначив він.

Арсеній Яценюк підкреслив, що “час завершується, тому що люди ображені цією владою”: “Мільйони українців вимагають справедливості”.

“Ми йдемо на наступний раунд переговорів із владою для того, щоб зберегти життя українців, зупинити кровопролиття, притягнути до відповідальності винних, уряд, щоб змінити систему влади в країні і звільнити від відповідальності учасників протесту”, – наголосив Арсеній Яценюк.

Арсеній Яценюк підкреслив: “Ми повинні прогарантувати людям, що вони не будуть сидіти по тюрмах”.

“Треба нарешті закінчити кровопролиття і закінчити те політичне протистояння, спровоковане владою, – і ця сторінка в історії України буде перегорнута”, – сказав він.

“Ми не можемо відступати. Це ж не воля трьох політиків – це воля мільйонів. Мільйони очікують на зміни”, – підкреслив Арсеній Яценюк.