Опозиція створить у Верховній Раді робочу групу щодо застосування закону про декриміналізацію

Опозиція створить у Верховній Раді спеціальну робочу групу, що роз’яснить, яким чином необхідно виконувати норми закону про декриміналізацію активістів Євромайдану. Про це сьогодні за підсумками зустрічі з міністром внутрішніх справ України Віталієм Захарченком повідомив народний депутат від фракції “Батьківщина” Павло Петренко.

Народний депутат зазначив, що зі слів міністра у його підлеглих є проблеми із застосуванням вищевказаного закону. З огляду на це народні депутати від опозиції і запропонували створити спеціальну робочу групу – щоби саме на рівні міністерства були дані вказівки по всій системі і слідчі почали вчиняти дії по закриттю кримінальних проваджень.

“Я особисто звернувся до керівництва міністерства з проханням змінити запобіжний захід тим громадянам, які по сьогоднішній день знаходяться під вартою. Оскільки ці люди фактично безпідставно знаходяться за гратами. А таке рішення входить в компетенцію тих слідчих, які підпорядковані міністерству”, – наголосив Павло Петренко.