Санкції проти представників режиму Януковича – можливі, – Сенат Польщі

Депутат польського Сенату, Заступник голови Комітету у закордонних справах, колишній Міністр оборони Польщі (2007-2011) Богдан Кліх наголосив, що Сенат Польщі підтримує народ України у його боротьбі за демократію і європейській вибір, та заявив про можливі санкції з боку ЄС проти представників режиму Януковича.

“Для мене дуже важливо бути зараз у Києві у цей вирішальний час, коли ви боретеся за свою демократію, за свій європейський вибір, – сказав він на прес-конференції у Києві у Будинку профспілок. – Від імені Сенату Польщі я висловлюю Вам повну підтримку”.

Він зазначив, що Польща засуджує ухвалення провладною більшістю антидемократичних законів.

“Закони від 16 січня є для нас незаконними, оскільки їх було прийнято з грубим порушенням парламентських процедур, і вони обмежуюють громадянські права і свободи”, – сказав Богдан Кліх.

У зв’язку з цим він зазначив, що зараз в ЄС триває обговорення можливості запровадження санкцій проти представників режиму Януковича, розглядається їх ефективність та результативність.

“Яке б рішення ми не прийняли, воно в жодному разі не повинно зашкодити народові України”, – підкреслив Сенатор.