Скоєно напад на поліграфічне підприємство, яке друкувало видання «Донецька Батьківщина»

Сьогодні у Горлівці було здійснено напад на підприємство, що друкує газету Донецької обласної партійної організації ВО «Батьківщина».

Як повідомляє прес-служба регіонального осередку партії, вдень у приміщення друкарні «Матриця» увірвалися невідомі, побили співробітників підприємства, а також знищили частину тиражу останнього номеру опозиційної газети, обливши вже запаковані видання червоною фарбою.

Як повідомив директор друкарні, якого побили, коли він намагався захистити співробітників та майно, за кілька хвилин до нападу приміщення було знеструмлене.

Керівник впевнений, «перебої» з електропостачанням влаштували, аби вивести з ладу камери відеоспостереження.

«Знищено було близько п’яти тисячі примірників сьомого номеру восьмиполосного видання, яке висвітлює політичну ситуації в країні, події на Грушевського, зіткнення на  Донецькому Євромайдані, розтлумачує «диктаторські закони», проголосовані парламентом 16 січня тощо… Увірвавшись до друкарні, невідомі забрали газету, винесли на вулицю та облили її фарбою. Директор каже: «Що ви робите?» Вони його побили. Вискочили працівники друкарні – вдарили ще одного працівника… Йде беззаконня з боку якихось угруповань. Це – агонія влади», – коментує ситуації перший заступник голови ДОПО ВО «Батьківщина» Денис Токар.

«Батьківщина» Донеччини вимагає від правоохоронних органів провести ретельне розслідування, аби з’ясувати, за чиєю вказівкою, перед нападом, як з’ясувалося пізніше,  було знеструмлено тягову підстанцію, а відтак без електропостачання залишилася не лише друкарня, а й місцева поліклініка! Крім того, обласна організація просить народних депутатів України від опозиції взяти розслідування злочину під контроль, аби захистити місцевих підприємців, які стали жертвами політичного протистояння.

«Вже страждають навіть не наші партійці, не наші активісти, а страждають ті люди, які згодні просто друкувати і виконувати свою роботу, аби прогодувати свої сім’ї. Про інцидент ми повідомили СБУ. На місці злочину працюють слідчі», – каже Денис Токар.