Сьогодні, на вимогу українського народу та опозиції, Верховна Рада відмінила репресивні Закони

Про це з сесійної зали повідомив народний депутат України, голова Тернопільської обласної організації ВО «Батьківщина» Василь Деревляний.

За його словами, першим питанням порядку денного було відмінено законопроекти (під номером від 721-7 до 729-7), нелегітимно прийняті парламентською більшістю 16 січня.

«Сьогодні за відміну 9-ти так званих «драконівських» законопроектів проголосували 361 народних депутатів, серед них 81 від фракції «Батьківщина», а це всі присутні в сесійному залі», – розповів Василь Деревляний.

Він також наголосив, що за друге питання порядку денного, яким провладною більшістю було внесено зміни до інших чотирьох Законів, депутати, які представляють Галичину не голосували. Мова йде про законопроекти про безоплатну правову допомогу, заперечення фашизму, нищення пам’ятників та звільнення від податків на введення газу.

«Оскільки змінені законопроекти мають багато суперечностей, ми – депутати, що представляємо Галицький край не підтримали їх», – прокоментував народний депутат.

Наразі, за словами Василя Тимофійовича, керівники всіх парламентських фракцій працюють над законопроектом про амністію (звільнення ув’язнених за звинуваченнями у так званому екстремізмі та з політичних мотивів). За включення даного питання до порядку денного вже проголосувало 396 народних депутатів ( з них 80 від фракції «Батьківщина»), його розгляд у парламенті має відбутися після 16 години.