У Ланівцях віче розпочалося з молитви та хвилини мовчання

DSC09553Щойно завершилося народне віче в м.Ланівці, що проходило на центральній площі біля пам’ятника Володимиру Великому.

Віче розпочали з молитви, яку провели о. Олександр та о. В’ячеслав  – депутати районної ради від опозиції та вшанували хвилиною мовчання активістів Євромайдану, які загинули сьогодні на вулиці Грушевського в Києві.

DSC09529На вічеокрім громадських активістів Я.Галяса та Б.Політикіної  виступили керівники районних організацій, депутати районної ради Р.Кушнір (ВО Батьківщина“)  та В.Теслюк (ВО Свобода“).

Одноголосно учасники віче підтримали Резолюцію.

РЕЗОЛЮЦІЯ

народного віче до Дня Соборності та Свободи України

22 січня  2014 року                       м. Ланівці                     Тернопільської обл.

Ми, учасники Народного віче, які зібралися сьогодні з нагоди відзначення Дня Соборності та Свободи України, підтримуючи віковічні прагнення українського народу жити в незалежній, європейській,  демократичній та правовій державі, констатуємо, що двомісячний протест на Майдані Незалежності у м. Києві, а також аналогічні протести у інших містах України, довели свій виключно мирний характер. Сьогодні Україна та її громадяни переживають найбільш тривожні та трагічні дні з часів проголошення Незалежності. Політична криза, яка розгорнулася в Україні після різкої зміни Президентом та Урядом зовнішньополітичного курсу країни та призупинення євроінтеграції перейшла у фазу відкритого і силового протистояння між суспільством та владою.

Замість чесного і рівноправного діалогу з суспільством влада перейшла у відкритий наступ на права та свободи людини, гарантовані Конституцією України. Саме через те, що були проігноровані звернення народних депутатів, відомих правозахисників, міжнародної спільноти та мирних громадян, стали можливими трагічні події 19-21 січня на вул.Грушевського у м. Києві, пролилася кров .

Підтримуючи вимоги мирних протестувальників на Майдані Незалежності у м.Києві, звертаємось до керівництва держави здійснити кроки, які б сприяли розв’язанню політичної кризи, підтвердили повагу до принципів демократії, прав людини, фундаментальних свобод та верховенства права, а саме  :

скасувати пакет законів, ухвалених з порушенням норм Конституції та законів України16 січня 2014 року  ;

– припинити  політичні репресії та звільнити усіх політичних в’язнів, зокрема активістів Євромайдану та Юлію Тимошенко;

повернутися до редакції Конституції України 2004 року, яка була нелегітимно скасована рішенням Конституційного Суду України;

прийняти рішення про відставку уряду М.Азарова в повному складі;

– сформувати та затвердити склад технічного уряду на перехідний період, який має забезпечити стабільне функціонування державного механізму та проведення чесних і демократичних виборів;

оголосити дострокові  президентськіта парламентські вибори.

Ми звертаємося до представників Партії Регіонів Лановеччини з проханням проявити свою громадянську позицію та стати на сторону народу.

Ми – за реальні таефективні перетворення в країні, які мають відбуватися на основі європейських цінностей та стандартів, за мирний діалог та мирне вирішення ситуації, що склалася в державі

Слава Україні !