Арсеній Яценюк: Після ухвалення постанови силовики повинні повернутися в місця дислокації, а затримані протестувальники мають бути звільнені

Силовики повинні повернутися в місця постійної дислокації, а затримані протестувальники мають бути звільнені. Про це заявив журналістам голова Політради ВО “Батьківщина” Арсеній Яценюк в парламенті після ухвалення Радою постанови про засудження насильства в Україні, що призвело до людських жертв.

Арсеній Яценюк повідомив, що з моменту ухвалення даної постанови всі сили міліції, СБУ, Міноборони і інших силових структур повинні бути повернуті в місця постійної дислокації: “Всі вулиці Києва і інших міст України повинні бути звільнені від правоохоронців”.

“Кожен правоохоронець, який буде застосовувати зброю і виконувати незаконний наказ, після прийняття цієї постанови є злочинцем”, – наголосив він.

За словами Арсенія Яценюка, згідно з ухваленою постановою, органи досудового слідства повинні негайно звернутися до судів, щоб звільнити всіх арештованих учасників мирного протесту.

“Будь-які антитерористичні операції повинні бути зупинені. Міліція і СБУ повинні охороняти громадян, а не полювати за мирними протестувальниками”, – наголосив він.

Арсеній Яценюк підкреслив, що постанова є обов’язковою до виконання для всіх органів державної влади і вважається чинною з моменту її ухвалення.

“Наша сьогоднішня місія як українського парламенту – врятувати людські життя і врятувати країну. Парламент зробив один з найважливіших кроків взагалі”, – додав Арсеній Яценюк.

Також вчора Верховна Рада проголосувала за постанову про безперервність роботи українського парламенту. Виступаючи перед цим з трибуни парламенту, голова політради ВО “Батьківщина” Арсеній Яценюк наголосив, що в країні не просто політична криза: “В Україні – громадянське протистояння, яке створила влада”.

“Парламент повинен працювати кожен день, адже ми сьогодні продемонстрували, що український парламент здатний взяти на себе всю повноту відповідальності і приймати рішення, які потрібні для країни”, – наголосив він.

Арсеній Яценюк підкреслив, що безперервність роботи Верховної Ради “означає, що парламент буде працювати кожен день, і у вихідні дні також”.

За проголосували 239 народних депутатів.

Сьогодні, 21 лютого сесія продовжує свою роботу.