Верховна Рада проголосувала за звільнення Юлії Тимошенко

Верховна Рада прийняла закон № 2023, яким змінені статті КПК, за якими  було незаконно осуджено та увязнено лідера Української опозиції, лідера партії ВО «Батьківщина» Юлію Тимошенко. За проголосувало 310 народних депутатів.

«Юлія Тимошенко була політичним в’язнем режиму Януковича, вона піддавалася репресіям за самовіддану любов до України. Воля Тимошенко – це воля та краще майбутнє нашої держави», – прокоментував рішення сесії народний депутат України, голова ТОО ВО “Батьківщина” Василь Деревляний.

Також сьогодні Верховна Рада проголосувала за відсторонення в.о. глави МВС Віталія Захарченка від займаної посади. За відповідне рішення проголосувало 332 народних депутатів.

«Я переконаний, що під час завтрашнього засідання сесії парламенту першочергово буде прийняте рішення про відставку Пшонки, за ним підуть і всі інші. Швидкими темпами розпочався кінець окупаційного, україноневисницького режиму Януковича. Дай Боже, сьогодні Україна поставила крапку на трагічній сторінці своєї історії. Мені до глибини душі шкода, що ця визвольна боротьба коштувала так дорого нашому народові», – підсумував Василь Деревляний.

Також він повідомив, що зараз опозиційні депутати намагаються забезпечити вихід зі столиці всім решту ВВшникам та берківцям, щоб вберегти їх від справедливого людського гніву.

«Ми просимо людей зберігати спокій, стати вище за них та спробувати притупити справедливий гнів у своєму серці», – зазначив народний депутат.