Вимога “Батьківщини” у парламенті – негайна відставка Януковича

“Наша вимога – Януковича негайно, невідкладно у відставку”, – сказав голова Політради ВО “Батьківщина” Арсеній Яценюк людям, які зібралися біля будівлі парламенту.

За його словами, парламент має оголосити негайні дострокові вибори президента України: “В Україні формується народна прокуратура, народний суд, народна міліція – ті правоохоронні органи, які підтримують український народ і які підтримуються українським народом”.

“Зараз ми прийняли ще одне надважливе рішення – звільнення Юлії Тимошенко. Ми чекаємо, що Юля буде на свободі”, – наголосив Арсеній Яценюк.

“Далі наше завдання – відновлення порядку в Україні і віднова української держави. Наше завдання – забезпечити майбутнє кожній людині, яка стоїть на Майдані. Людям треба дати роботу, зарплату. Країну треба зробити європейської державою без банди, яка засідала в адміністрації президента”, – наголосив він.

Арсеній Яценюк звернувся до громади: “Контролюємо ситуацію, помагаємо одне одному, боремось із провокаторами”.

Раніше Верховна Рада обрала Голову, яким став представник партії ВО “Батьківщина”  Олександр Турчинов. За це рішення проголосувало 288 народних депутатів України.

За словами новообраного голови Верховної Ради, “влада відновлює свою роботу”.

“Для того, щоб Верховна Рада стала центром керівництва нашої країни, нам потрібен консенсус у цьому залі”, – сказав Турчинов, виступаючи перед депутатами.

Також Рада ухвалила Постанову про відновлення Конституції 2004 року та обрала виконуючого обов’язки міністра внутрішніх справ депутата від фракції ВО “Батьківщина” Арсена Авакова.

Сесія триває…