Правоохоронні структури на Тернопільщині утворили злочинне угрупування

Про це сьогодні, 24 лютого під час прес-конференції у Тернопільському прес-клубі заявили опозиціонери та громадські активісти.

24 лютого прес-клуб 005 «В суботу, 22 лютого до мене надійшла інформація про утворення злочинного угрупування на чолі з місцевим керівництвом та у складі з працівниками СБУ, прокуратури, ОДА та  ВВ.  Про це свідчать дії правоохоронців. Зокрема, начальник обласної міліції дав вказівку озброїти особовий склад працівників. Згодом було викрадено цінну та секретну документацію, а також збройний арсенал, вочевидь, для провокацій та інших незаконних операцій. Дізнавшись про місце, куди було все це вивезено, я зібрав людей, яким довіряю і ми в ту ж хвилину вирушили в Хмельницьку область», – розповів представник Тернопільської обласної організації ВО «Батьківщина» Олег Миколенко.

За словами керівника клубу бойових мистецтв “Характерник” Валерій Чоботар, інформація, яку отримав з достовірних джерел Олег Миколенко підтвердилася. Зброя та документи були вивезені з Тернополя до Хмельницької області і зберігалася в приватному будинку заступника голови СБУ в Тернопільській області.

24 лютого прес-клуб 006«Коли ми приїхали на місце, одразу ж попросили вийти господаря для переговорів. Ми здивувалися, коли всередині побачили сім’ю СБУшника, до  нас вийшла його дружина, яка запевнила, що чоловіка немає, але з вікон було чітко видно чоловіків зі зброєю, які постійно говорили по телефону і дуже хвилювалися. Ми викликами місцевих правоохоронців. Разом з ними нас впустили всередину будинку. Як виявилося, всередині були працівники Тернопільської СБУ, які зізналися, що на території є вогнепальна зброя. Згодом приїхав і господар будинку – заступник голови СБУ Тернопільської області», – в деталях розповів В. Чоботар.

За його словами, під час огляду будинку та гаража, було знайдено 6 автоматів, 227 пістолетів, тисячі вогнепальних куль, стоси документів, комп’ютерні системні блоки, прослуховуючі пристрої, величезна кількість автомобільних номерних знаків та посвідчення працівників внутрішніх справ.

«В гаражі ми звернули увагу та новенький автомобіль «Субару Форестер». Як виявилося, він є власністю заступника голови Тернопільського СБУ і придбаний ним зовсім недавно вже у 2014 році – фактично у розпал політичної та економічної кризи в державі», – підкреслив громадський активіст.

«Варто зазначити, що під час огляду на нас чинився тиск з боку військової прокуратури, були спроби провокацій. Тим не менше, все знайдене було описано місцевими правоохоронцями. Не дивлячись на провокації, ми організували безпечне транспортування та доставку всього знайденого до Тернополя», – розповіли очевидці.

За словами Олега Миколенка, на базі дислокації, куди доставили зброю та документи окрім правоохоронців, які мають право там перебувати, були представники місцевої влади та криміналітету. Цю інформацію підтвердили правоохоронці, що там знаходилися. Але прізвища тих осіб називати відмовилися.

«В присутності депутатів Тернопільської міської ради, журналістів, понятих, правоохоронці описали все нами передане, тому ми сподіваємося, що ніщо більше не пропаде. Гіршим є те, що злочинці: керівники СБУ Маркевич і Боднарчук, а також керівник Тернопільського МВС Сак досі не притягнені до відповідальності за очевидні та грубі правопорушення і злочини. До Тернополя заступника голови СБУ везли в кайданках, але в Тернополі відпустили. Також маємо інформацію, що керівник обласного МВС взагалі втік в невідомому напрямку. З цього приводу ми вже звернулися до новопризначених керівників СБУ, МВС та Генпрокуратури України. Принагідно звертаємося до місцевих органів прокуратури, щоб негайно притягнули винних до відповідальності. Просимо журналістів та всіх очевидців повідомляти нам про можливі місця перебування вищезгаданих злочинців», – звернувся представник партії «Батьківщина» Олег Миколенко та залишив журналістам особистий мобільний номер телефону.

Також політик заявив, що є припущення про причетність тернопільських правоохоронців до розгромів та підпалів адміністративних будівель в Тернополі.

«Вони разом з криміналітетом знищили доказові бази в прокуратурі та СБУ. Були знищенні документи через яких можна було посадити їх. Ми більше не маємо жодної довіри до правоохоронних структур області», – зазначив О.Миколенко.

Всі підпали були криміналізовані, про це каже і керівник клубу бойових мистецтв “Характерник” Валерій Чоботар.

«У Тернополі діяли дуже фахово. Люди знали куди йти. Вони виборочно ламали те, що легко відбудовується. Також була символічно спалена купка документів. А  в СБУ знали,  коли їх мають штурмувати. Почерк по всій Україні один той самий. Штурм відбувався в одних годинах у всіх Західних областях», – підкреслив він.