Тернопільські «беркутівці» могли стати героями, а стали стали ганьбою загальнонаціонального масштабу. ФОТО

Сотні – тисячі тернополян зустріли своїх земляків – працівників спецпідрозділу «Беркут» з битами, дубинками, металевою арматурою, коктейлями молотова та вигуками «Ганьба!». На щастя сомосуду не сталося, але опозиціонерам насилу вдавалося стримувати розлючених тернополян. Від Збаразького КПП чисельна колона провела 21-го берківця до тернопільського Майдану. Правоохоронці йшли мовчки з низько опущеними головами.

Слідом їхав автобус з всією амуніцією та автомобіль, як говорили очевидці, зі зброєю правоохоронців.

На самому Майдані «зрадників», «вбивць» та «катів» (так беркутівців називали в натовпі) вже чекали десятки тисяч тернополян.

Люди вимагали стати на коліна, покаятися за свої дії та дії їх побратимів, що виконували та продовжують виконувати незаконні та аморальні накази провладного режиму в Києві.

Беркутівці один за одним промовили клятву перед народом України…

За словами народного депутата України Василя Деревляного, 27 січня в день, коли йому стало відомо, що тернопільський «Беркут» отримав вказівку зверху їхати до столиці, він одразу почав зв’язуватися з ними.

Зміст СМС повідомлення, яке було відправлено народним депутатом 27 січня багатьом працівникам «Беркут» подаємо у повному обсязі.

«Доброго дня, земляки! Я, Деревляний Василь – народний депутат України з 2006 року, готовий стати на Ваш захист та підтримку, коли Ви перейдете на бік народу, – даю слово. Сьогодні вирішується доля української нації. І нація чекає від кожного з нас мужнього вчинку. Всі будуть гордитися Вами, тому що Ви перші, за Вами всі інші підуть. Слава Україні! Чекаю на Ваші повідомлення. Я у Києві».

Василь Тимофійович резюмував: «27 січня ці хлопці могли стати Героями українського народу, але вибрали інший шлях – сьогодні вони стали ганьбою свого народу!»