Чому Збаражчина досі без бюджету на 2014 рік?

«Для початку трохи історії.

Як я неодноразово наголошував в своїх виступах на сесіях районної ради, Н.І.Розвадовська одержала посаду голови районної ради дуже сумнівним шляхом. Після виборів в місцеві ради 2010 року депутати районної ради розділились приблизно 50 на 50 між провладними і опозиційними . Після декількох погоджувальних рад було досягнуто спільної домовленості про терміни проведення першої сесії і обрання керівництва ради. Проте провладні депутати, під тиском Розвадовської (голови районної організації ПР) і майбутнього голови РДА Мдінарадзе, порушивши досягнуті домовленості, терміново зібрали сесію ( на якій були відсутні опозиційні депутати) і «одноголосно» під суворим «контролем» обрали голову і заступника від Партії регіонів. В подальшому всі спроби опозиції добитись справедливості були безрезультатними, так як Надія Іванівна зривала сесії, на яких була спроба звільнити її з даної посади: терміново хворіла, забороняла депутатам своєї фракції йти на таку сесію. Як наслідок: робота районної ради була повністю паралізована. Сесії проводились нерегулярно, рішення не приймались, декілька сесій проводив заступник, а не голова. В районі відсутня виважена кадрова політика.

Враховуючи вище сказане, а також неодноразові вимоги виборців району, більшість депутатів прийшла до висновку, що Надія Іванівна не має морального права керувати районною радою, тому зробили ще одну спробу для усунення її з посади голови районної ради. Проте ситуація кардинально змінилась після кривавого розгону владою Київського Майдану, як наслідок: виходу значної кількості депутатів з провладної партії та фракції.

24 січня опозиційні депутати і небайдужі виборці району зібрались в приміщенні ради з вимогою відставки її керівництва. Проте голова ради знову терміново захворіла, залишивши раду на заступника. Заслухавши наші вимоги, заступник голови написав заяву на звільнення, яку в цей же день задовольнила сесія ради. Внаслідок цього і втечі Н.Розвадовської,рада залишилась без керівництва.

Впринципі район від цього не постраждав би, якби не початок бюджетного року. Як відомо бюджет району необхідно затвердити на сесії районної ради, яку повинен скликати голова ради. Розуміючи, що скликавши сесію, опозиція вимагатиме розглянути питання доцільності перебування Н.Розвадовської на займаній посаді, вона постійно продовжує лікарняний листок, підкреслюючи цим, що для неї дана посада важливіша ніж можлива економічна криза району, якщо він й надалі залишатиметься без бюджету.

Враховуючи важливість прийняття бюджету, опозиційні депутати організували його попередній розгляд і підтвердили готовність розглянути його на сесії.

Я, як керівник опозиційної фракції письмово звернувся до прокурора району з проханням: знайти важелі впливу на Надію Іванівну, аби якнайшвидше  зібрати сесію районної ради.

Але із-за описаних вище амбіцій Н.Розвадовської, сесія не скликана до сьогодні.

Тому доводжу до відома жителів району, працівників бюджетних установ, голів міської, селищної і сільських рад, що основним винуватцем в відсутності районного бюджету є голова Збаразької районної ради, голова районної організації Партії регіонів Н.І.Розвадовська.

На мою думку, керівництво даної партії повинно негайно вплинути на антинародну позицію Надії Іванівни, звісно, якщо це не позиція цієї партії.

В випадку невиконання даної вимоги, своє слово повинні сказати виборці району, примусивши голову Збаразької районної ради терміново зібрати сесію ради, або написати заяву на звільнення з займаної посади, лише тоді бюджет зможе прийняти сесія з новообраним головою».

Керівник фракції «Батьківщина» у Збаразькій районній раді

Олексій Кондрацький