Штаб національного спротиву закликає тернополян до мирних протестів, мобілізації та страйку

Сьогодні, 19 лютого відбулося засідання Тернопільського прес-клубу з приводу останніх суспільно-політичних подій в Тернополі та Києві.

За словами представника Тернопільського міського штабу національного спротиву, заступника голови Тернопільської міської організації ВО «Батьківщина» Віктора Мартинюка, вчора опозиція закликала людей до мобілізації на Київ, але не до штурму та мародерства.

«Вчора ми оголосили загальну мобілізацію. Люди масово записувалися для поїздок на Київ, ми забезпечували їх всім необхідним. Несподівано невідомо звідки і як виникла група молодих людей в масках. Точка кипіння зросла так швидко, агресія була такою сильною, що ніхто б не зміг зупинити цих людей. Ми намагалися розшукати в натовпі організаторів, але ці молоді хлопці не готові були йти на контакт», – розповів Віктор Мартинюк.

Представники штабу національного спротиву припустили, що серед ініціаторів нічних побоїщ були немісцеві молодики, які володіли не галицьким акцентом. Зате ствердних доказів дане припущення не має. Беззаперечним фактом залишається те, що тисячі тернополян підтримали нічні події.

Активність тернополян продовжилася сьогодні, але виключно у вигляді мирних мітингів.

«Сьогодні чимало людей пішли до кабінету Хоптяна. Його кабінет був відчинений, але губернатора на робочому місці не виявилося. До речі, в кабінеті нічого не пошкоджено, лише портрет «ідола зла» – Януковича. За словами тернополян, вони хочу просто потрапити на прийом до голови ОДА, щоб поспілкуватися на наболілі теми», – наголосив В. Мартинюк.

Представники штабу національного спротиву закликали тернополян не піддаватися на провокації людей в масках, не брати участі в мародерстві та нищенні громадського, державного майна. В своїй заяві, Тернопільський штаб національного спротиву закликав тернополян до мобілізації на Київ, а хто не може – брати участь в мирних акція протесту в Тернополі та підтримати страйк, який оголошено в Тернополі від завтра, 20 лютого.

19 лютого 080