30 січня відбулася сесія Підволочиської районної ради

На сесії розглядалося питання «Про недовіру голові Підволочиської РДА Комару-Чорному Р.В.». За недовіру проголосувало 43 з 52 присутніх депутатів. Також на сесії був прийнятий бюджет району. У зв’язку з реальною недостатністю коштів на виплату заробітної плати працівникам бюджетних установ, фракція ОО «Батьківщина» взяла участь у голосуванні.
З приводу складної суспільно-політичної ситуації в державі виступив голова Підволочиської РО ВО “Батьківщина”, керівник фракції «Батьківщина» у Підволочиській районній раді Микола Скуйбіда:
«Останні події в Україні показали, що сьогодні ми живемо вже в іншій країні – країні вбивць та диктатури.
Янукович, зачинивши двері перед європейськимвиборомукраїнців, за кредит відРосії продав частинунашогосуверенітету.

Влада в Україні захоплена організованим злочинним угрупуванням на чолі якого стоїть президент та «сім’я». Вони взяли в заручники мільйони жителів України, а фактично, цілу державу. Партія регіонів та їхні посіпаки «комуністи» роками розказують про фашизм в нашій державі, а тепер показали його в дії.
Сьогоднішня влада працює: знущається, катує, калічить, вбиває
свій власний народ. Ось де диктатура, ось де терор.

Ми роками створювали демократичне суспільство, однак,змушені терпіти беззаконня, свавілля та диктатуру знахабнілого режиму Януковича, який перейшов всі грані допустимого, ставлячи свої їнтересивищелюдськихжиттів. Оголосивши війну власному народові, влада поставила себе поза законом.
То
ж давайте запитаємо, що нам важливіше: диктаторський закон чи право, гарантоване нам Конституцією? Закони, які пишуть нам Портнови, Ківалови, Колісніченки та Олійники, що остаточно перетворюють українців на рабів, чи права сотень – тисяч людей, які збираються на Майданах та заявляють злочинній владі, що вони не стадо баранів і закони треба писати для людей, а не проти людей.

Доведені до відчаю, люди уже не здатні до мирного протесту. Сьогоднішнє протистояння не є політичним, а є протистоянням нормальних людей проти криміналу.

Чому ми повинні поважати тих, хто знищують людську гідність, уже знищили правосуддя, законність, «зґвалтували» Конституцію. Їх треба зупинити, поки не пізно. Ще ніколи влада не виходила переможцем у війні з власним народом. У нас немає виходу: або здатися на поталу бандитам, або житии по-людськи».
Фракції “Батьківщина” у Підволочиській районній раді ініціювала заяви, які підтримали депутати:

депутатів Підволочиської районної ради
про суспільно-політичнуситуацію в Україні

Ми, депутати Підволочиської районної ради Тернопільської області, представники інтересів територіальних громад району, глибоко стурбовані ситуацією, яка склалася в Україні.
Криваві події, які мали місце на вулиці Грушевського в місті Києві, смерть громадян України, знущання «Беркуту» над мирними мітингувальниками та представниками славного українського козацтва, ведуть країну до розв’язання громадянської війни.

Тому, ми, депутати Підволочиської районної ради підтримуємо вимоги мітингувальників у місті Києві щодо:
– притягнення до кримінальної відповідальності винних за побиття, катування та смерть мітингувальників;
– припинення будь-яких силових дій проти учасників Майдану;
– повернення до Конституції України, зі змінами та доповненнями внесеними у 2004 році, яка була неконституційно та незаконно скасована;
– звільнити та забезпечити повну правову реабілітацію заарештованих учасників «Майдану» та усіх політичних в’язнів, у тому числі Юлії Тимошенко.
Ми виступаємо проти диктатури і узурпації влади та закликаємо зупинити кровопролиття і вберегти Україну від розколу.

шостого скликання

депутатів Підволочиської районної ради
до правоохоронних органів Підволочиського району

Підволочиська районна рада засуджує провокативні та незаконні дії керівництва Підволочиської районної державної адміністрації, яка намагаючись вислужитися перед вищим обласним партійним керівництвом перевищили свої посадові повноваження та порушили права дітей, змушуючи неповнолітніх школярів публічно говорити неправду.

Саме вони зробили вихованців Скалатського будинку школярів, що на Підволочищині, жертвами ганебної провокації. А саме, до Тернополя у святковий день, 14 січня 2014 року, для привітання «губернатора», привезли дітей зі Скалата. У приймальні перед його кабінетом, вручили вишитий портрет Януковича та змусили говорити, що це вони вишивали даний портрет, хоча насправді вони бачили його вперше.
Наступного ж дня, завдяки
телебаченню, Інтернет-виданням, інформація про те, що скалатські діти вишили портрет Віктора Януковича, яким привітали зі святами голову Тернопільської ОДА, набрала значного резонансу. За словами обурених батьків, діти навіть відмовляються виходити з дому, через те, що їх висміюють в школі та на вулиці їхні товариші. Поширюється шквал негативних відгуків та коментарів в Інтернеті від жителів всієї України та вихідців нашого краю, які перебувають за кордоном.
Підволочиська районна рада виступає на захист
ображених батьків, їхніх дітей та звертається, передусім, до представників засобів масової інформації з проханням спростувати інформацію про причетність учнів та працівників Скалатського будинку школярів до ганебного фарсу з вишиванням портрета Януковича і висвітлювати лишеправдиву та підтверджену інформацію.
У демократичній та цивілізованій
країні державний службовець, який вчинив такі ганебні речі, мав би добровільно подати у відставку чи бути звільненим, та, більше того, притягнений до відповідальності, згідно «букви» закону. Натомість, голова Підволочиської районної державної адміністрації Р.В. Комар – Чорний, не зважаючи на вимогу батьків, учнів та працівників Скалатського будинку школярів, навіть не вибачився за вчинене.
Підволочиська районна рада звертається до правоохоронних
органів з проханням датиналежну правову оцінку даній ситуації, та в разі підтвердження даних фактів, відкрити кримінальне провадження відносно вищезгаданих осіб, згідно з чинним законодавством.
шостогоскликання

Заява

Ми, депутати Підволочиської районної ради, висловлюємо глибоку стурбованість з приводу офіційного листа Міністерства культури України від 03.01.2014 року (№ 1/3/13-14) за підписом Тимофія Кохана, першого заступника міністра на ім’я предстоятеля Української греко-католицької церкви Святослава Шевчука, який був оприлюднений у засобах масової інформації.

В зв’язку з тим, ми вимушеніконстатувати: цей документ у відвертийспосібдемонструє замах на свободу віросповідання в Україні, чого, ні в якому разі, не можнадопускати. Заявляємо про те, щовсіхристиянипокликані Богом і Святим Письмом молитися за людей і свою країну, а пошук у цьомуполітичноїмотиваціїсвідчитьабо про релігійненевігластводаного державного службовця, або про умиснуатеїстичнудіяльність. Вірні будь-якоїхристиянськоїгромади і конфесіїмаютьдане Богом право звершувати молитву там, де маютьтакебажання, а саме, як і в культовихприміщеннях, так і поза ними. Творцем церкви є не держава, а Господь Бог. СинЙого, Ісус Христос, проповідував не тільки в культовихспорудах, а тому, на нашу думку, є неприпустимимзісторонниокремихдержавнихчиновників вказувативірянаммісця для молитви. Окрім того, стверджуємо, щобазове правило здорового суспільствапередбачає право віруючихвільно і публічносповідуватисвоїхристиянськіпереконання, що, водночас, є фундаментальною складовою демократичного суспільства.
В зв’язку з цим, ми заявляємо, про те, що
вживемовсіхзаконнихзаходів для недопущеннятиску на будь-яку з християнськихцерков на території району.
шостогоскликання