Кожне слова Великого Кобзаря було та залишається пророчим для українців

DSC_2312Представники Тернопільської міської, обласної та районних організацій ВО «Батьківщина» долучилися до святкування знаменної Дати для всього українського народу – 200-ліття від Дня народження Великого Кобзаря, Пророка української нації Тараса Григоровича Шевченка.

«Життя Великого українця, його творчість були присвячені українському народові, мабуть, саме тому кожне слова Тараса, його постать та дати народження, які ми щороку відзначаємо мають сакральне значення для нашої держави», – під час свого виступу зазначив народний депутат України, голова Тернопільської обласної організації ВО «Батьківщина» Василь Деревляний.

DSC_2342Народний депутат провів аналогію з життя та творчості Тараса Шевченка з подіями сучасності. Він підкреслив, що кожне слова Великого Кобзаря було та залишається пророчим для українців.

«Про волю ціною смерті, героїзм українців, патріотизм в умовах гніту та несправедливості, а також горе-окупанта Тарас Григорович попереджав нас з глибини століть. І досі ми оплакуємо наших Героїв Небесної сотні, патріотизм та героїзм яких не піддається жодним сумнівам. Тому сьогодні і на майбутнє ми повинні зробити все, щоб їх жертва не була забутою, а Україна, за яку вони поклали життя, була вільною, єдиною, європейською та процвітаючою», – зазначив Василь Деревляний.

Задля побудови такої держави, Василь Тимофійович закликав політиків та громадян бути уважними та прискіпливими до всіх подій, що відбуваються навколо.

DSC_2332«Сьогодні ми не маємо права помилятися, обираючи тих чи інших керівників на місцях. Я закликаю жителів та представників громадськості Шумського, Лановецького та Кременецького районів нашої області, щоб були особливо уважними, щоб не допустили повернення до влади представників бандитського, антиукраїнського режиму від Партії регіонів. Якщо говорити про люстрацію, то чи є в Україні людина, яка пройшла більше випробувань, прозорішу люстрацію як наш лідер Юлія Тимошенко. Політичні репресії, нищення з боку режиму загартували її як політика, патріота та сильного лідера нації», – резюмував Василь Деревляний.

DSC_2367Віче на театральній прощі Тернополя згуртувало тисячі тернополян, жителів області та гостей міста. Люди підтримували виступи політиків та громадських активістів, які передусім заявляли про прагнення миру та єдності в Україні. По завершенню віча, тернополяни поклали квіти та схили голови перед пам’ятником Пророка української нації Тараса Григоровича Шевченка.