План Росії зі швидкого захоплення України провалений, – Парубій

План Російської Федерації по швидкому захопленню території України провалений.

Про це сьогодні на брифінгу заявив Секретар РНБО Андрій Парубій.
За його словами, “психологічна атака, яка чинилась на українське військо шляхом поставлення ультиматумів про здачу зброї і прийняти присяги самопроголошеної влади в Криму, повністю провалена: жоден з військовослужбовців, жодна з частин не перейшла на бік самопроголошеної влади в Криму і залишилась вірною присязі України”.

Парубій також розповів, що о 01.00 ночі було здійснено атаку на військову частину №3009, де розташовані підрозділи внутрішніх військ.

“Люди, переодягнені у військову уніформу намагались машиною пробити вхід до частини і захопити її”, – повідомив Парубій та додав, що за наявною інформацією, це переодягнені російські десантники, однак у рукопашному бою, без застосування зброї, солдати внутрішніх військ змогли відбити цю атаку та відтіснити атакуючих за територію частини.

Окрім того Парубій додав, що ситуація на кордоні також складна, але стабільна: “наші прикордонники продовжують нести службу, хоч біля кожного прикордонного посту стоять великі групи озброєних людей, які своєю присутністю намагаються деморалізувати наших прикордонників”.

Парубій також повідомив, що цієї ночі на в’їзді в Крим були поставлені блокпости для того, щоб контролювати  в’їзд на півострів та для недопущення приїзду екстремістів, які намагаються потрапити в Крим з усіх напрямків: “особливої активізації перетину кордону на півострові немає”.

Також Парубій повідомив, що володіє інформацією про можливу нову спробу захоплення обладмінстрацій у середу.

“Провокації у Південних та Східних областях України також не зазнали ніякого успіху – всі обласні адміністрації на Півдні і на Сході України виконують свої функції і працюють”, – запевнив Секретар РНБО та додав, що план Росії по швидкому входженню військ на територію України провалений, “хоча ситуація залишається напруженою”.