“Україна та Крим – єдині!”, – ланівчани

02 березня відбулося Народне Віче на центральній площі м. Ланівці. Учасники зібрання висловили одностайну підтримку діям Верховної Ради України та Уряду щодо врегулювання суспільно-політичної ситуації в Криму та засудили дії Російської Федерації щодо неприхованої військової агресії.

РЕЗОЛЮЦІЯ

Народного віче    « Україна та Крим – єдині ! »

02 березня  2014 року                       м. Ланівці                Тернопільської обл.

Ми, учасники Народного віче,  з глибокою стурбованістю спостерігаємо за подіями, які розгортаються в Криму. Російська Федерація розпочала неприховану військову агресію проти Української держави. Вперше, за роки незалежності, український народ зіштовхнувся з кризою, яка загрожує єдності, суверенітету і державності нашої країни.

Наша земля бачила більше крові та страждань у ХХ столітті, ніж будь-яка інша країна в світі. Ми пережили жахи воєн, голодомору та наслідки тоталітарного режиму. Кращі сини України віддали своє життя за незалежність та майбутнє наших дітей. Однак настав час, коли в нас намагаються відібрати право стати дійсно самостійною, економічно розвиненою та політично зрілою, успішною європейською державою.

На сьогодні вже стало очевидним, що події останніх днів в Україні – переміщення центру уваги  в Крим та на Південний Схід, де почалися масові протести населення із закликом приєднатися до Росії – це втілення чергового сценарію Кремля, спрямоване на підтримку диктатора Януковича, порушення територіальної цілісності України, втягування мирного населення, українців та росіян у збройний конфлікт.

Вважаємо, що світова спільнота, Сполучені Штати Америки, Велика Британія, Європейський Союз терміново повинні надати нам свою підтримку, допомогу і взяти активну участь у діалозі стосовно мирного врегулювання ситуації навколо України.

Вважаємо, що тільки шляхом мирних переговорів можливо досягти єдиної мети всього українського народу – жити в країні, де поважають права і свободи кожної людини, незалежно від її національності, мови і віросповідання.

З вірою в Бога і надією на розум закликаємо усіх українців Сходу і Заходу, Півночі і Півдня, до єднання в ім»я соборності і непорушності кордонів України !

Просимо всіх зберігати спокій, мудрість та виваженість, не піддаватися на провокації та не вдаватися до насильства, мати впевненість в тому, що Україна достойно пройде цей надзвичайно складний іспит.

Слава Україні !